onsdag 20 juni 2012

Sommar!


Det har blivit sommar, till och med på de här breddgraderna. Igår hade vi världens åskväder med tillhörande häftigt regn. Hur det än är med åska - somrigt är det.
Jag har aldrig egentligen varit rädd för åskan, har mer fascinerats över det mäktiga skådespelet. Jag hade förstås förmånen att växa upp i en modern och välordnad stadsbebyggelse - naturens krafter hade liksom ingenting med våra elkontakter att göra. Men sedan jag flyttade hit till den här "Glesbygden" så har jag fått uppleva både det ena och det andra i samband med åska. Jag har sett elden komma ut ur elkontakterna på väggen. Och på den tiden vi hade ett modem att förlita oss till för vår internetkommunikation så var vi tvungna att köpa ett nytt ungefär för varje åskväder, för det kraschade ofelbart om man inte hade kommit ihåg att dra ut det...
Fyra ladugårdar på rad efter samma väg har brunnit i samband med åska alldeles här i närheten, olika årtal men samma vägsträcka. Vi  bor en kilometer åt sidan från den vägen, hoppas vi klarar oss.
För att skydda tv och datorer mm har vi skaffat förlängningssladdar med överspänningskydd som står i nästan vartenda rum här hemma.

Jag har fått semester. Det betyder som alla vet: att komma ikapp med allt som ligger efter... Massor av jobb finns som är lämnat "till senare", både ute och inne, hå hå ja ja.
Men viktigast av allt!: Igår kväll lyckades jag tota ihop, dvs fota ihop, en beskrivning av mina småstjärnor. Var så god och testa den som vill!
 
 
Blommar här just nu: äppelträd!

12 kommentarer:

Emilia sa...

Härligt med semester och blommande äppelträd! Mindre härligt med åska, men det är ju somrigt! Har också semester smart och då kanske man skulle ta och testa lite nya saker som dina stjärnor t.ex. ;)

disa sa...

Härligt med semester, hoppas du får njuta och inte bara jobba undan alla måsten. Här BORDE det ha åskat igår. Det hängde i luften och är kvavt och huvudvärkigt. *ler*

Vilket fint foto!! =)

Pysselfarmor sa...

Jag är uppvuxen med att det smäller och dånar mellan fjälltopparna när det åskar....eldkulor har jag sett och nedslag i en lampa var det en gång, men vi hade tur att det inte började brinna! Jag drar alltid ur TV-kontakten på gården i norr.

Må du få möjlighet att koppla av också under din semester!

Anelma handarbetar sa...

Härligt blommande äppelträd!
Åskan har jag stor respekt för. Hade en otäck upplevelse som liten och det sitter i.
Kom ihåg o njut av din semester också.


Kram Birgit

Mia stickar sa...

Sommar och sommar. Har varit ute och klippt gräs, tolv grader varmt och kalla vindar! Men vi slapp åskan här! Dina stjärnor måste jag absolut prova! jut nu av semestern, jag har tre veckor kvar dit!

Annika GW sa...

Åska ska man ha respekt för! När jag var liten tog hela familjen på sig gummistövlar och sen sprang vi ut till bilen och satte oss tills åskan hade gått över! Så det är inlärt sen barndomen att åska ska man ha respekt för! och vilken tydlig och fin beskrivning du har gjort på dina stjärnor/ Annika

Gunilla sa...

Ville bara titta in och önska en glad Midsommar Ha det så skönt på din semester/Kram

Hedvig sa...

Vilken vacker bild! :)

Arte em Crochê sa...

Oi Querida

Vim te visitar, ja estou seguindo seu blog e te convidar a conhecer o meu... venho vc sera muito bem vinda.
http://www.artespriess.blogspot.com.br/
To te esperando
Bjus Dani

Lillys stick o syhörna. sa...

Här har det inte åskat det kanske skulle behövas. Alltid bra med regn. Har också snart semester och ligger efter med mycket. Kanske man kommer ikapp då.
Ha en skön semester.
Lilian

Black Iris sa...

Yippie, här kom det gulliga du.. Ja beskrivningen på småstjärnorna alltså. Som jag har pillat och inte begripit hur man ska göra flera efter varandra. Ändå har jag gjort små hjärtan på tråd utan beskrivning. Ibland är det enkla så svårt. Tusen tack, det passar bra som semesterpyssel med små stjärnor, hjärtan och blommor..
Åska har vi mycket runt vår Jämtlandsstuga men om jag minns rätt finns det i området nån slags åskledare som ska leda bort åskan..

Kram på dig
Maidi

marremorr sa...

Hej! Råkade av en händelse slinka in på din blogg! En mycket angenäm upplevelse!=0) Här finns så mycket fint att titta på att man blir alldeles kollrig! Blir sugen på att prova stjärnmönstret, tack för att du delar med dig!=0)