fredag 23 augusti 2013

Bilar och husvagnarNu kan jag visa hela min senaste virkning!  Det är en i raden av mina "väskor/kassar/påsar". Får man kalla en väska för väska om den inte har lock eller lås? Jag skiljer inte på de här praktiska uppfinningarna som man kan bära omkring sina saker i, för jag tycker gränserna är flytande. Vad som syntes på mitt förra inlägg var i alla fall bara botten på den här väskan, inte så spännande... Här är nu resten!

 Den här väskan har jag gjort till en som tycker om att vara ute med bil och husvagn, så jag skapade ett mönster med bilar och husvagnar! Försökte göra det så enkelt som möjligt men ändå tydbart.

Garnet är bomull, blandade sorter från mitt numera rätt så stora lager. Jag har använt garnet dubbelt utom en del av det svarta, som var så tjockt att det passade bättre enkelt. Ni vet när man virkar flerfärgsvirkning i bara bakre maskbågen så blir lutningen på mönstret inte lika kraftig som när man virkar i båda maskbågarna. Men en liten lutning finns det i alla fall, det syns tydligt här. För att kompensera för den lutningen flyttade jag mönstret ett steg åt vänster för varje mönsteromgång - vilket faktiskt visade sig vara för mycket! Nu lutar mönstret en liten aning åt andra hållet i stället, men spela roll.

En del retar sig på det där att varven inte ligger exakt rakt ovanför varandra, och att alla mönster då lutar en aning. Men om man tar med det i beräkningen så behöver man inte bli så irriterad över det. Som när jag gjorde mina tekoppar: för att få kopparna ungefär symmetriska i virkningen så är mönstret assymmetriskt.Denna väska är fodrad med ett tyg, som de flesta andra jag virkat (men inte 100% alla faktiskt). En gammal tygbit som jag hittade i mina gömmor, i lagomt kontrasterande grön färg.
Handtagen har jag fyllt med en liten bit trikåtyg så de ska vara runda och bekväma att hålla i.Nu är både min semester och ledigheten från skolan slut. Det är den sista terminen på undersköterskekursen. Och jag har haft en sån fin sommar. Kan berätta att jag firat både min femtiårsdag och tjugofemårig bröllopsdag den här sommaren. Och så vet ni ju att jag just varit på Gotland där det var jättevackert och spännande med gamla ruiner och mycket historia. (Alla växtrelaterade funderingar kan ni läsa om på bonsaibloggen.) Däremot började jag undra efter en tid var alla får höll till. Alla de där ullprodukterna de säljer, kommer de verkligen från får? Eller "lamm" som vi fick veta att det heter på gotländska. Jag började tro att det var hästar som i hemlighet producerade ullen, för hästar såg man i varenda hage när man färdades i landskapet, medan fåren var bara alltför sällsynta!Och dessutom, när vi kom hem från resan fick jag en fantastisk överraskning: då hade vi fått altanen bakom huset ombyggd! Jag som hade trott att detta inte skulle hända förrän nästa sommar - i bästa fall. Nu hade Jägarn i hemlighet talat med en firma som gjorde det hela under den veckan då vi var borta!
De hade rätat upp alla skeva stolpar och byggt om nästan totalt. Det gamla lavöverväxta plasttaket är bytt mot ett plåttak som visserligen släpper in mindre ljus men i gengäld ska ha så glatt yta att snön ska glida av det - så vi slipper skotta det varje vinter. Hoppas hoppas.
Och så hade de byggt en trappa ner i trädgården som jag har önskat i flera år, helt fantastiskt.

 Som om det inte var nog med allt detta så ska jag nu snart ut och resa en gång till! Jag ska nämligen fara med min syjunta en vecka till Kroatien. Vi har ju samlat en liten summa pengar varje gång vi träffas, och till slut har det blivit så mycket att vi kan ge oss iväg på denna extra-semester. Vi är åtta stycken, men tyvärr verkar det som om vi blir bara sju som far, och en som måste stanna hemma pga sjukdom. Jag är så ledsen för hennes skull. En fin helg önskar jag alla läsare, trogna eller sporadiska inhoppare!
Virka på!11 kommentarer:

marremorr sa...

En så fantastisk väska!!=0)) Så underbara bilar och husvagnar i en härlig färgkombination! Kul idé!

Så glädjefullt med altanen, underbart att få sina drömmar uppfyllda!=0)

Hoppas du får en fin resa till Kroatien!

Kram!

ljubinka sa...

Beautiful bag!!!
Nice motives,great color combination!
Greetings.:)

Anna sa...

J'admire le travail !
Bon weekend !
Anna

Fiff sa...

Åh, vilken väska! Cool! Och vilken underbart fin överraskning. Så gulligt gjort :-)

Lillys stick o syhörna. sa...

Ännu en snygg väska.Fina färger.
Kul med överraskningar.
Ha de bra.
Liliannattugglan sa...

Så fin väska..o altanen den va bra!Jag önskar också mej en altan eller en uteplats du vet med såna där "plattor under" stolarna..Kroatien är inte helt fel..jag ha nu inte vart dit, men säkert spännande.

Pysselfarmor sa...

Vilken fin väska OCH altan! Vilken överraskning han fixade till dig!

Emilia sa...

Supersnyggt mönster! Och väska förstås!

Black Iris sa...

Jag kan förstå att du blev glatt överraskad. Jätteroligt.
Jag blir så imponerad av dina välgjorda arbeten och du beskriver så bra hur du gjort.
Väskan är såå fin..

Kram Maidi

Hedvig sa...

Vilken söt! :)

skapa och inreda sa...

En helt underbar väska :)Gillar, gillar :)