fredag 11 oktober 2013

Garn och garn och japanska bilder


Mina vänner känner verkligen till min stora virkmani! Dessa roliga mininystan fick jag i somras när jag firade min födelsedag, och nu har det hänt igen! Den här gången har jag fått ett nystan med garn med paljetter! Aldrig provat något sådant förut.
I båda fallen följde det med presentkort på mera garn... Faktum är att jag just nu har tre presentkort på garn liggande, användbara i tre olika garnaffärer. Så snart ska jag ut och shoppa!Så var det det här med de japanska virkmönstren. Visst är det så att det är diagram det handlar om, för någon hejare på japanska är jag inte (även om jag kanske kunde ha lärt mig något i samband med mitt bonsai-intresse). Så här ser det ut när man tittar i en av böckerna:


 (Obs! Om ni har svårt att se detaljerna i bilden så är det helt som det ska vara.)


Den här boken handlar om join-as-you-go-modeller. Att virka flera stjärnor etc efter varandra utan att klippa av garnet mellan varje. Konceptet känns igen! Det intressanta med mönstrena i boken är att tekniken:
1) inte är densamma som min,
2) däremot är densamma som Kristin Omdahl använder.
Likheten är så exakt att ett av mönstren i boken är detsamma som ett av hennes i boken "Seamless crochet". Maska för maska, jag har räknat.


Jag ska skriva mer om detta. Har tänkt förklara principen för mina seamlessmönster tydligare (om jag klarar det?) och dessutom har jag ett blommönster i samma teknik som jag aldrig lagt ut överhuvudtaget. Det är bara så vansinnigt mycket hemarbete just nu på skolan. Vi har kommit till delkursen hälsopedagogik. Veckans hemarbete går ut på att skriva om hälsa ur ett
historiskt
 internationellt
socialt
kulturellt och
 miljömässigt
perspektiv. Ett "ganska" brett ämne, kan ju bli en liten nätt uppsats... Och så jobbar jag hela helgen.

 Så jag får se när jag får tid att jobba med mina virkmönster igen. Det känns som jag har hur mycket som helst jag skulle kunna berätta för tillfället. Mönster att rita. Virkidéer att provvirka! Böcker att recensera. Garn att köpa! Bara ingen tid.
Men det blir väl tid så småningom.
En trevlig helg önskas alla!

5 kommentarer:

Anna sa...

You are gonna be busy...
Have a nice weekend !
Anna

marremorr sa...

Oj,oj! Hoppas du ändå hinner ta det lite lugnt mellan varven. Den japanska mönsterboken ser verkligen tilltalande ut. Så mycket roligt du har framför dig! Att välja och vraka i tre(!)garnaffärer - vilken lycka!=0) Önskar dig en härlig helg, trots allt skrivande om hälsa.

Anonym sa...

Ja tänk om man hade en massa tid att lägga ner på sitt handarbete, och ändå jobbar jag bara inget plugg! Ha så kul på garnaffärerna!
Miastickar

Black Iris sa...

Jag tycker att du hinner med en himmelens massa trots att du inte har tid..
Inspirerande till tusen är du också..
Jag har också otroligt måna virk- och pyssel-böcker men alla är på svenska.. :)

Kram Maidi

Pysselfarmor sa...

Är ganska säker på att du listar ut de där japanska mönstren - du är klurig du ;-))