torsdag 3 april 2014

Fortfarande tid för mössa också!Precis som livet i övrigt så går virkprojekten inte alltid spikrakt framåt. (Eller gör det det för någon? Man inbillar sig ju att andras liv liksom bara rullar på utan bekymmer, medan ens eget ständigt hakar upp sig och går i krokar... Saker blir inte som man hade tänkt.) Koftan som jag började på för ett tag sedan har inte blivit större än den var då jag visade den. Eller jo, först blev den större, sedan rev jag upp den och började om från början. Med en större virknål. För jag tyckte inte måtten stämde längre när jag kommit en bit på väg. Just nu är den mindre än den var på bilden den dagen.

Vad gäller livet utanför virkningen så är jag för tillfället väldigt förkyld, har hostat och snorat i flera dagar och känner mig allmänt eländig. Stor näsduksförbrukning.Vad gäller virkning så har jag ju alltid flera projekt på gång samtidigt och här är ett som jag lyckades färdigställa ganska fort, en mössa. Den här är faktiskt också, liksom koftan, virkad efter ett mönster: Det heter Lama luxury, och det är ett smygmaskprojekt.
Jag gillar den sicksackribbade strukturen på den här mössan, och kan man smygmaskvirka så är det inte svårt att följa mönstret heller. Ändå kan jag väl säga att jag hade två problem med mönstret: först att räkna maskorna rätt på det första ribbmönstrade varvet, sedan att räkna rätt på hoptagningarna i toppen. Resultatet är inte perfekt men tillräckligt för en mössa som bara jag själv ska ha!


Garn tog jag ur mitt lager, det tegelfärgade räckte inte riktigt men jag tycker det blev en snygg färgkombination med det blå längst ner och längst upp.
Inte mindre än fyra garn är inblandade och alla garndetaljer kan den som är intresserad läsa på ravelry! Det är där jag får min inspiration mest nuförtiden. Man kan snurra runt hur länge som helst där utan att märka hur lång tid som gått...Ha en bra dag alla virkare och andra!


7 kommentarer:

marremorr sa...

Ja, än är det tid för mössor! Och du har ju virkat en jättefin med härlig färgkombination och struktur. Jag beundrar verkligen dina projekt som du trollar fram från din virknål!

Lillys stick o syhörna. sa...

Visst måste man ha en mössa på
och gärna en som man gjort själv.
Fint med lite färg.
Jovisst tiden går fort när man är
inne på ravelry. Är också förkyld
så man tittar in där då och då.
Ha de bra.
Lilian

Anna sa...

Nice mix of colors for a great beanie !!!
Have a fun weekend !
Anna

Emilia sa...

Härlig mössa!

Ljubinka sa...

Beautiful hat!!
Have a great week!

Black Iris sa...

Jag måste väl lära mig att snurra runt där jag också men risken är väl att inget annat blir gjort då. Din mössa ser ut som en smarrig cupcake . Granna färger är det också..

Kram Maidi

Tanker i Ting sa...

Det ble en flott lue.JEg er imponert over din fart med å få den ferdig. Ja, man kan virkelig glemme tiden går når man er på Ravelry og kikker på alle prosjekt og mønster som finnes der. Ønsker deg en fortsatt flott uke og god bedring med din forkjølelse :)