söndag 5 juli 2015

Grill och gräll-gnällDet var så roligt att filta ull i tvättmaskin som jag gjorde med den randiga kylväskan att jag var tvungen att fortsätta.
Jag testade för övrigt väskan med en matlåda och två kylklampar en dag, och kylklamparna tinade aldrig upp på hela dagen!

Nu har jag gjort två omaka grillvantar.
Först gjorde jag en grön- och grårandig. Den tvättades i 40 grader tillsammans med en vanlig tvätt, precis som jag gjorde med väskan. 
 Före filtningen var den 32 cm lång och 18 cm bred. Efteråt var den 27 rest 14 cm. Den hade krympt 16% på längden och 22% på bredden.
 Den är smygmaskvirkad - jag vet inte om siffrorna skulle bli annorlunda med andra sorts maskor.

Och jag tyckte den blev väldigt bra. Det vill säga, den var perfekt för mig, passade min hand perfekt - men inte makens/Jägarns! Han sa att den var för liten.Det var bara att dyka ner i ullgarnssamlingen igen och leta några ytterligare restgarner.
Nu ska jag göra den ordentligt stor, tänkte jag, och titta, visst ser den tillräckligt stor ut? Den nyvirkade intill den färdigfiltade.Efter tvätten är de mer lika i storlek, men jag lyckades ändå med min intention att få den andra något större.Nu var ju Jägarn tvungen att klaga lite ändå: på de alltför grälla färgerna! Han tyckte det var en "gräll grillvante"...

Det var ju meningen!

6 kommentarer:

Gunilla sa...

så mycket fint du gjort, visst är de kul att maskintova ,har också gjort det en hel del , det blir så fint

Anna sa...

Nice...and so useful !!!
Have a fun week !
Anna

Ljubinka sa...

Very nice!
Happy week.:*

Emilia sa...

Härliga grillvantar!

sajuki sa...

great !
Greetings from Poland :)
Katarzyna


www.sajuki.blogspot.com

sajuki sa...

great !
Greetings from Poland :)
Katarzyna


www.sajuki.blogspot.com