måndag 26 juli 2010

Loppis och återvinningEn mani som jag har är att köpa garn på loppis. Det sätter fantasin i rörelse och kan resultera i otippade färg- och formkombinationer! Av samma blå garn som jag virkade skärpet gjorde jag en nätkasse. De gula solarna är virkade i ett chenillegarn, just ett sånt loppisgarn, som jag tyckte kontrasterade perfekt till det kungligt blåa... Jag kanske var lite inspirerad av det kungliga bröllopet...

Mönstret är egentligen ett sjalmönster, finns att hitta på flera ställen, bland annat på Pyssel och heminredning. Jag hittade det via Mönsterarkivet. Jag har ju så svårt att hålla mig till ett mönster och göra som man "ska"! Därför kan ett sjalmönster bli en kasse - och en annan gång blir det tvärtom.

"Fodret" är en tunn tygkasse som redan fanns i min ägo. Man får ibland kassar som är lite tråkiga, reklamsaker, kanske med ett tryck på som man inte riktigt kan stå för... Dom är perfekta till att sätta inuti ens egna glesa virkade nätkassar!

En annan sak man kan fynda på loppis är billiga skärp med fina metallspännen. Man tar bara bort själva det nötta skärpet och vips har man ett fint spänne för bråkdelen av det pris man betalar för något motsvarande på tex en hobbyaffär. Så här blev det blå skärpet med sitt 15-kronorsspänne:Gult (mässing) och blått igen alltså.

Så nu har jag börjat på en ny virkning...

1 kommentar:

Sylke sa...

Så flott veske du har heklet! Jeg liker heller ikke å følge et mønster slavisk, men bruker det mer til inspirasjon :)

Jeg likte også ideen din med beltet. Spennen passer godt sammen med det heklede beltet!