Sy ihop virkade delar


När jag vill virka ihop två virkade delar, brukar jag använda mig av metoden "zipper joining method" (dragkedjemetoden), som jag beskrivit här. Men ibland passar det bättre att sy ihop delarna. Då brukar jag använda maskstygn.

Beroende på hur jag vill att resultatet ska bli (för att passa in och inte synas så mycket) har jag två olika sätt att göra det här.

Version 1: Bilden ovan. Jag har använt en tråd av avvikande färg för att den ska synas. Man sticker uppifrån och ner i en maska på den högra sidan, sedan nerifrån och upp i en maska på den vänstra sidan, uppifrån och ner i nästa maska på samma sida, nerifrån och upp i samma maska som man senast använt på den högra sidan, uppifrån och ner genom nästa maska på samma sida, nerifrån och upp genom den maska som man nyss använt på den vänstra sidan, och så vidare. Man sticker alltså två gånger i varje maska. Det är antagligen enklare att förstå genom att se på bilden.

Resultatet blir som på bilden nedan.

 
Version 2:  Stick nålen uppifrån och ner i en maska på den vänstra sidan, därefter nerifrån och upp i nästa maska på samma sida, uppifrån och ner i samma maska som tråden kommit från på den högra sidan, sedan nerifrån och upp genom nästa maska på samma sida, uppifrån och ner i samma maska som man nyss använt på den vänstra sidan, nerifrån och upp genom nästa maska på samma sida, och så vidare.
Resultatet syns nedan.
Inga kommentarer: