torsdag 7 januari 2016

Fåglar på längden och på tvärenI höstas påbörjade jag en flerfärgsvirkad väska med mönster av fåglar. Nu har jag gjort en lång remsa som ska fungera som axelrem till den väskan.Hela remsan är dekorerad med fåglar, alla olika.
Jag har hittat dem i boken "859 fåglar" av Britta Johanson, Korsstygnsbolaget.Så här står det i inledningen till boken:
“Det är mönster som hämtats från textilier som broderats, knutits, trätts, vävts och stickats runt om i världen på 1800-talet eller tidigare. (…) Gemensamt för samtliga mönster är att de är uppbyggda enligt ett rutsystem där en ruta motsvarar ett stygn, en maska eller ett inslag. I vissa tekniker kan en ruta motsvara flera stygn, inslag etc.”
Så nu har ett dussin av dessa broderade, knutna, trädda, vävda och stickade fåglar blivit - virkade!Återstår att sätta ihop axelremmen och väskan samt att fodra båda delarna.
Det tråkiga alltså!För övrigt får man ju elda så mycket man kan för vi fick plötsligt riktigt vinterkyla - i skrivande stund är det 29 grader kallt. Jag är tacksam att jag råkade vara ledig idag. Hoppas nu kylan mildras något innan helgen då jag måste ut...5 kommentarer:

marremorr sa...

Så läckert med ett axelband med fåglar på! Kul med olika arter med olika stil. Fiffigt att använda rutmönster till korsstygn etc, verkligen kreativt! Du inspirerar!=0)

Anonym sa...

Åh vad roligt att få se fåglarna virkade på längden och tvären!
Så välbekanta och ändå helt nya.
Allt gott!

Anna sa...

Lovely !!! You have patience and talent !
Have a nice and cosy weekend !
Anna

Textil och sånt sa...

Kul med samma mönster i olika tekniker, det blir en skillnad men ändå lika.
Vi har bara 7 - men jag fryser ändå. Men det är härligt med snö!
Birgitta

Ljubinka sa...

Lovely, very cute birds!
Happy weekend.:*