söndag 6 augusti 2017

Ofta kofta


Visst är det obehagligt med värmeböljan i södra Europa? De kallar den för Lucifer.
Man kanske ska vara glad att man semestrar på hemmaplan, men man får ju nästan dåligt samvete för att man klagar på det kalla semestervädret! Idag har vi haft 13 grader "varmt".
Så en kofta är väl inte helt fel klädsel?
Jag har alltså lyckts få den färdig, min sommarvirkning som jag kallar för "Ofta kofta" på projektsidan på ravelry. (Hoppades väl kunna använda den ofta...)Jag hade 700 gram av garnet Drops Cotton Merino i blandade färger. Och ville göra en kofta. Hur vet man om garnet kommer att räcka, när man envisas med att virka efter eget huvud, utan mönster?
Och hur fördelar man färgerna lämpligast, om det råkar vara ett par nystan av varje färg?
Jag tänkte att "bättre blanda färgerna i små portioner än göra stora färgblock". Skulle garnet inte räcka, och jag skulle bli tvungen att köpa något extra nystan, så skulle det inte märkas att det inte hörde till samma färgbad, om färgerna var blandade i smala ränder och lite huller om buller.
Fast symmetri har jag åstadkommit ändå.
Randningen som jag beskrev i juli (i detta inlägg) hade jag hittat på redan i våras. Nu fick jag tillfälle att prova använda mönstret i stor skala.

Började med framstycke och bakstycke i ett, se bilden ovan. Jag har gjort så raka delar som möjligt, med endast små rundningar runt halsen och ärmöppningarna. Själva ärmarna är helt raka upptill.Garnet visade sig räcka mer än väl, det blev tom ett par nystan över.
Och randmönstret visade sig ha en oväntad fin "stretch-kvalitet"!
Både kroppen och ärmarna är som synes virkade på längden - det bästa sättet för att åstadkomma bekväma klädesplagg, enligt min uppfattning.Just nu hoppas jag bara på en liten, liten värmebölja, bara nån dag eller två - bara några grader mer på termometern skulle uppskattas innan semestern är slut!2 kommentarer:

Anna sa...

Lovely cardigan !!!!
Love the method you use !
Have a shinny week !
Anna

Mamma Mia sa...

Snygg passform och fina färger. Tur att vi har nordiskt väder <3