lördag 8 januari 2011

Virkad väska fordrar foderIdag, till slut har det blivit gjort! Har det alltså blivit sytt ett foder till min virkade väska. Och jag hann klart innan solen gick ner så jag kunde ta ut den och fota i halvdagsljuset!

Jag ÄR verkligen ingen sömmerska, men jag tänkte att jag måste försöka få dit en dragkedja på ett eller annat sätt, hur krångligt det än kändes. För att det inte skulle bli för trångt i hörnen så fick dragkedjan komma en bit upp från kanten.Alltså måste jag ha tyg med rätan både utåt och inåt, om man säger så, så jag gjorde från början som en krage runt dragkedjan.Den sticker upp ovanför väskkanten, men går bra att knöla ihop när man stänger locket!

Jag är faktiskt nöjd.
Måste också berätta om den stora revolutionen som hänt här i Glesbygden! Vårat internet har uppgraderats, och det ganska rejält. Vi har nu nånting som heter "Net 1". Det var medan sonen/datanörden var här hemma under julen som den tröga internethastigheten kom på tal. Vi har använt ett trådlöst modem från Telia, som en mobiltelefon som man får internet genom: 235 kb/sekund fick vi med det. Vi var utanför 3G-täckningen, pga geografin, bergen. Då upptäckte alltså sonen en helt annan mast, som finns på ett annat ställe, som används av en annan och helt okänd internetleverantör, den som heter Net 1. På prov beställdes utrustningen, en liten antenn som placerades i ett rum på övervåningen. En dag ägnade han åt att rikta in antennen på rätt sätt. Och resultatet: nu har vi plötsligt en uppkopplingshastighet på 1,35 Mb/sekund.
Inte helt fel!

12 kommentarer:

4U2 sa...

Vill ha!

Margita sa...

Underbar väska den ska du vara stolt över, jag har tovade väskor som behöver foder jag kanske också repar mod

Gunilla sa...

Så fin din väska blev Ha en härlig helg/kram

Unknown sa...

Väskan är jättefin och så duktig du är som kan sy i ett foder med dragkedja!

Fröken Linda sa...

Milda Matilda så fin!!!!! Og så flink du er på att sy i foder. Likte veldig godt mönstret på framsiden også :-) Fortsatt fin helg/kram

Fiff sa...

Oj, så snygg!

Paradiset Kaos sa...

Sicken söt väska!
Och vilken tur att det finns barn som förstår sig på teknikens under. :-)
Ha en skön söndag!

Paradiset Kaos sa...

Måste bara tala om att jag hittat ännu en rolig blogg att följa :-)

R´s sa...

Känner igen det.. att sy foder till väskor är verkligen sånt som kan bromsa upp en. Din väska blev superfin.

Sylke Feldhusen sa...

Vesken din har blitt veldig fin!

Carina sa...

Å vad fin din väska blev =)

Mia stickar sa...

Visst kan du få låna honom! :) Ses vi på junta på torsdag?