söndag 2 januari 2011

Det nya året börjarDet nya året börjar... med en skidtur! Den första för den här vintern, även om det känns som om vintern redan har varat länge! Jag var ute tillsammans med maken/jägarn (denna dag utan bössa). Han en bit före, jag en bit efter.

Under julen har både virkandet och bloggandet legat ganska nere, i stort sett helt nere. Jag har firat jul och så har jag jobbat. Mat har lagats - och ätits upp - paket har slagits in - och öppnats - långa fikastunder har avsuttits och bara pratats bort. Så måste jag tala om att jag även är aktiv i kyrkan, så det blir en del extra aktiviteter just kring helgdagarna.


Min syster, hennes två barn och hennes karl var alltså här hos oss under julen, samt mamma. På julaftonskvällen kom även makens syster hit och två av hennes barn, just då var det faktiskt ganska fullt hus här!

För rättvisans skull har vi två systrar var, jägarn och jag.

På juldagen blev det ingen julotta i år (jo i församlingens huvudkyrka men inte här där vi bor) men i stället hade vi en julsångsafton på kvällen och då var jag där och sjöng tillsammans med kören.
Nyår jobbade jag, både nyårsafton och nyårsdagen. Höll mig inte ens vaken till tolvslaget - men det visade sig, när jag vaknade, att det gamla året övergått till det nya precis som vanligt alldeles utan min hjälp.

Nu har jag skjutsat mamma tillbaka till stan där hon bor, och systern har rest till utlandet för att slippa den svenska vintern ett par veckor. Här hemma är det lugnt igen, och allt är som vanligt, och ska man få uppleva något spännande får man hitta på det själv.

Vad hittar man då på? Jag hade en svag tanke på att försöka avsluta några av mina olika påbörjade projekt. Tog fram min svarta väska och tygbiten jag tänkt fodra den med, men insåg att jag inte har någon lämplig dragkedja, och jag vill absolut ha en dragkedja för att kunna stänga den - så i stället för att sy någonting så la jag bort den igen.

Och så gjorde jag det jag inte hade tänkt: började på en ny virkning igen.

Mia hade skickat mig en länk med ett virkmönster. Jag tog några udda nystan (som endast hade sin luddighet gemensamt) och satte bara igång. Det var ett superlätt mönster, och fort hade jag fått ihop början till något som skulle kunna bli en sitta-i-soffan-o-se-på-tv-sjal.
Färgerna är kanske inte riktigt återgivna på bilden här, men man kan få ett hum om dem. Det som ser vitt ut är inte så vitt och färgerna är överhuvudtaget mer åt det varma hållet, inte så isiga som de ser ut här. Någon dag när jag kommer mig ut i dagsljuset ska jag ta ett bättre kort. (?)

Denna dags korta dagsljus gick ju åt till skidåkningen.

6 kommentarer:

Gunilla sa...

God fortsättning... va härligt det ser ut att ta en skidtur...... själv har jag inte åkte skidor på hur många år som helst.... vi här nere i söder har ju knappt inte haft någon snö om vintrarna, men ska det bli riktiga vintrar i fortsättningen så får jag nog inhandla några nya skidor /Kram

Anelma handarbetar sa...

God Fortsättning! Härligt med fina vinterbilder och skidåkning.
Kram Birgit

Frualbertsson sa...

Hej och god fortsättning.
Vad mycket snö ni har! oj! här är det bara 5-6 cm på marken, ser härligt ut med så där mycket på granarna.
Sjalen du påbörjat blir säkert jättefin, jag har sparat ner det mönstret sedan innan och tänkt mig att göra det i något lätt och tunnt garn till sommaren.
Bra att du börjat så kan jag rådfråga dig om jag fastnar någonstans i mönstret hihi
Kram
Susanne

Sylke sa...

Godt nytt år til deg! Mønsteret til dette sjalet har jeg også vurdert å hekle, men endte opp med et annet.

Gleder meg til å følge deg videre i dette året.

Klem

Fröken Linda sa...

Hej och god fortsätning. Det låter som du haft en fin jul med familjen.
Och du...villken sagolik skog. Villken härlig vinterstämning du är omgiven av.
Sjalen ser underbar ut. Kram :-)

Mia stickar sa...

Hurtiga du, på skidor! Känne rmig nöjd över att jag var ute och gick igår! Va kul att du börjat på en sjal! Själv är jag ju mest nu inne i ett meditativt tillstånd tilsammans med min slända. Drömmer om att kunna spinna ett så tunt garn att jag kan sticka en sjal!