söndag 10 oktober 2010

ÄrmarDet är svårt att komma åt bloggen på kvällstid. Många som sitter vid sina datorer då antar jag. Söndag morgon: inte så många som är vakna? Nu gick det i alla fall att få kontakt med Blogger.

Jag har alltså virkat färdigt min halsduk, det var egentligen gjort på ett litet kick, med så stora maskor som jag gjorde den. Den kunde förstås gärna ha fått bli längre, om garnet hade räckt. Och som synes blev kanterna inte lika i båda ändar. Men det är ju bara jag som ska ha den, så jag ids inte försöka göra om det på något sätt. Jag har i alla fall använt den hela veckan nu.
Ärmar till min tröja. Jag lägger upp med min egen variant av elastisk uppläggning. Har lärt mig denna teknik ur en bok jag lånade på biblioteket. Vet ingen svensk beskrivning på nätet, men man kan titta på youtube tex double crochet base chain Det man ser där är då den "ordinarie" versionen av elastiskt uppläggningsvarv med stolpar. Jag gör lite annorlunda, för jag vill ha den ännu lösare.
HUR annorlunda? och HUR mycket lösare? frågar jag mig nu. Bilden ovan och bilden under, inte så stor skillnad kanske, men den ena ser lite slamsigt ojämn ut ser jag. Den känns dock mycket bra!

Den ena ärmen måste alltså göras om så båda blir lika.
Eller borde jag göra om båda i en ytterligare annan variant?

När jag tittar på bilderna inser jag att man kan ta miste. Det är alltså det mörkgrå varvet som är uppläggningsvarvet! Jag kanske skulle ha vänt bilderna uppochner.

3 kommentarer:

Eva sa...

Halsduken blev fin, att kortändarna inte är lika har ingen betydelse, tvärtom så blir det lite annorlunda. Tack för tipset om elastisk uppläggning. Lycka till med tröjan.

Sylke Feldhusen sa...

Det er fint å bruke dette opplegget fordi det er så elastisk. Jeg har selv en bok om denne teknikken. Du finner sikkert ut hvor tett du må hekle :)

Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg! Nei, jeg er ingen proff når det gjelder å ta bilder. Men jeg ser ofte utsnitt, former og farger når jeg er ute i naturen. Det synes jeg er gøy :)

Klem fra Sylke

Mmatilda sa...

Sylke: Jag undrar vad den boken kan heta?...