tisdag 21 juni 2011

Den kortaste natten

Den kortaste natten.

Det är ju det det är inatt - den riktiga midsommarnatten, den kortaste, den ljusaste. Skulle varit den ljusaste om det vart klart väder i alla fall, men just nu regnar det.

Vilket behövs! Det har varit torrt länge länge nu.


På dagen hände det grejer:


Plötsligt dök den upp som vi har väntat på så länge:  En metallskrotsamlare som var hit och tog våra skrothögar! De har legat sen 2008. Då var metallpriserna så höga att det lönade sig att leta fram skrot som legat i lagårdar och uthus och i skogen i årtionden - många årtionden i vissa fall - och sälja det. Skrotet samlades ihop med hjälp av alla möjliga grannar och bekanta och deras traktorer och liknande hjälpmedel. Det blev ett par stora högar vid vägkanten. Inte så vackert kanske men det skulle ju iväg alldeles mesamma. Så kom den välbekanta finanskrisen. Plötsligt sjönk de där metallpriserna och ingen var längre intresserad av att köpa nåt gammalt skrot, det lönade sig inte. Vad hände? Ingenting - förrän nu alltså, några år senare!

Jag vet några som kommer att bli glada för att skrotet försvunnit: sommarstugegrannarna här intill. De har haft skrothögen mitt i synfältet då de tittat ner mot sjön...

På bilden syns det hur gräset snärjt in sig i grejerna, de är som överväxta av en törnrosahäck. Hade nästan hunnit sjunka ner i marken på de här åren...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så skönt för er att bli av med skrotet :) Shortsen du virkat är kanon! Bra mönster.
Glad midsommar från virkpia

Gunilla sa...

Ja bättre sent än aldrig Glad midsommar/Kram

disa sa...

Så skönt att bli av med det till midsommar!! Ha en trevlig midsommar. =)

Anelma handarbetar sa...

Trevlig Midsommar! Skönt nu när ni fått bort skrotet, tänk att ni behövt vänta så länge.

Kram Birgit

Anonym sa...

Man vill inte tänka på att det vänder nu och blir mörkare!
Miastickar
Ses imorgon kör försiktigt!

nattugglan sa...

Ja de säger att det ska va ljst.men jag tycker det är lite mörkt..de regnar här o ha hållit på sen 18 tiden.. va skönt att ni slapp skrotet,,Han skulle få komma hit oxå..."fniss"..ha en bra helg.