lördag 17 november 2012

Ärmar virkade

 Angående vårt "fågelproblem". (Snacka om i-landsproblem, jag vet, jag är alltså missnöjd med vilka småfåglar jag får se utanför mitt fönster. Men ändå.)  Tack för era kommentarer. Jag kontaktade faktiskt jourhavande biolog som Pysselfarmor föreslog. Den jourhavande biologen skickade mig vidare till Sveriges ornitologiska förening, att ställa min fråga där på deras forum, vilket jag gjorde. Jag kan säga så här: ornitologerna har inte gett mig några andra svar än de jag fått här på bloggen av er. Som att domherrarna nog dyker upp senare, att det har med snömängden att göra och liknande.

Jag återkommer väl med information ifall jag får se några domherrar...

Så har jag virkat ärmar på den pågående virkningen "sonens tröja". Eftersom han så sällan är hemma så provar jag tröjan på mig själv. Nu vågar jag inte fästa eller klippa av några trådar, för precis som förut så vet jag ju inte om storleken är rätt. Om jag får riva upp och göra om ärmarna. Nu får den vara så här tills jag kanske far till stan nästa helg, då kan jag ta med tröjan så han får prova.
Det är ju så jag jobbar med mina virkningar - virka, prova, gör om tills det blir lagom. (Men vi har mätt hur långa ärmarna skulle vara, det är bara det att beräkningarna inte alltid stämmer. Jag vet inte varför!)Jag har virkat med en 7 mm virknål och genomgående i bara ena maskbågen för största möjliga smidighet. Det är ju inte räknat som riktigt klokt att försöka virka tröjor men jag lovar att den här känns hur skön som helst och jag skulle gärna ha den själv. Garnet är olika ullgarn och blandullgarn (sockgarn).Kan också tala om, när det gäller mina studier, att jag nu fått veta att jag är godkänd på den första kursen (medicin 1) - vilket naturligtvis känns bra.  Vi har nu  (alltså för två veckor sedan) börjat kursen omvårdnad, och denna veckas läxa handlar om sänglägeskomplikationer. Hur det än är, det är svårt att känna att det är lika intressant som att se om ett eget virkmönster kommer att fungera eller inte..

Ha det bra i höstmörkret!
9 kommentarer:

Anelma handarbetar sa...

Vad skönt att du blev godkänd. Grattis!

Tröjan blir snygg.

Kram Birgit

marremorr sa...

Kul att du blev godkänd!=0)) Det är såå spännande att se tröjan växa fram!

Pysselfarmor sa...

Jaha du hade ingen nytta av det tipset då! Kul att du testade det ändå.....kanske är det såsom de säger.

Grattis!

Du verkligen "skapar" dina saker och inte efter en beskrivning!

ha fortatt skön helg!

Anna sa...

Great work !
Have a nice sunday.
Anna

Black Iris sa...

Den blir fin din tröja.. Jag har precis samma problem just nu.. Jag håller på med en stor tjock tröja till mig själv men har ingen beskrivning. Jösses så mycket jag fått prova och ändra, men snart snart är den färdig.. Undrar om jag vågar visa den på bloggen.. Vacker blir den inte men varm och skön..
Var glad åt dina småfåglar och glad åt att du inte har hackspettar..

Kram Maidi

Christel Wijk sa...

Tröjan är jättefin, hoppas den passar pågen så att du slipper riva upp och göra om. Du har så många fina alster på din blogg. Ha det bra. /Christel

Mia stickar sa...

Grattis! Du ser allt du gör gör du med glans!
Vilket mästerverk du hållet på med!

Hedvig sa...

Wow, vilken häftig tröja! :)
Du kanske kan virka en Johanne Ländin-mössa... ;)

Och hurra för dig att det gick bra på första kursen!

disa sa...

Wow, så läcker den vart!! =)