fredag 15 februari 2013

Grått och blandatJa här blir det grått och blandat! Tex ett par grå vantar av blandade restgarn.

Jag har verkligen haft fullt upp på slutet, inget bloggande på länge. Inte har jag läst andra bloggar heller, får se om jag kan ta igen en liten del ikväll. (???) Det var ju så att i mitten av januari for jag bort några dagar. Fyra dagar, ja det var inte mer än så. Jag var i Bryssel på en stor bonsaiutställning - en riktig världshändelse! - det var jätteroligt. Men när den resan planerades visste jag förstås inte om att den skulle sammanfalla i tiden med att jag skulle byta arbetsplats och att svärmor skulle gå bort. Arbetsplatsbytet låter kanske mindre dramatiskt om jag talar om att jag nu är tillbaka på det stället jag var tidigare, men ändå har det hunnit gå nästan ett år sen jag var där sist, och jag får delvis känna mig som en nybörjare. Hemuppgifterna på undersköterskeutbildningen hann jag inte med den veckan då jag var borta och sedan dess har jag ständigt legat efter, både med skoluppgifter och allt annat. Ständigt varit trött.


 

   
Virkat några saker i alla fall sen sist. Både vantar och mössa (den också av blandade svarta och grå restgarner) nästan helt på rutin, helt i smygmaskor.
Ja, förutom det gröna kryssmönstret på mössan då förstås, det krävde viss planering (ritning) för att genomföra. Det blev lite hackigt och knackigt i formen, men ser rätt kul ut ändå.
Men det roligaste av allt är att jag till slut provat att virka ett par sockar!!! Även de är smygmaskvirkade. Här finns beskrivningen:


Eftersom jag virkat med tjockt garn (Raggi) och min tjocka virknål så har jag ändrat lite i siffrorna i beskrivningen. Färre maskor och färre varv. Jag började med 80 i stället för 100 maskor, och placerade hälen på den 30e maskan i stället för mitt på. Så fick jag sockarna ganska höga vilket jag är väldigt nöjd med.
Det blå kom dit då jag kommit en bit på väg och insåg att jag skulle virka fram och tillbaka, fram och tillbaka utan att räkna något eller få göra något mönster som visade att virkningen rörde sig framåt... Då lade jag till det blå. Jag gjorde båda sockarna lika och så vände jag den ena "avigt" när jag virkade ihop den, på det sättet fick jag den blå triangeln spegelvänd. Den här virkningen är ju likadan på ena och andra sidan, så någon rät eller avig finns inte förrän man gör hopvirkningen och tån. Men de som tittar noga ser att kanten på det blå är en aning olika mellan de båda sockarna.
 
Gillar verkligen det här mönstret, ska försöka förbättra det ytterligare för att passa just min virknål och mitt favoritgarn. De känns sköna, och det är väl det viktigaste! Åtminstone var det en person som sa det till mig igår - han tyckte nog inte de var så snygga... 
 
Jag ser fram emot att göra fler par!


14 kommentarer:

marremorr sa...

Ja ibland så händer det mycket på en och samma gång.. och allt ingår i själva livet liksom. Även om vissa händelser var oönskade. Andra något man längtat efter en längre tid. Och så plötligt händer det! Förstår att du var varit trött. Hoppas det lugnar ner sig och att du får smälta det du varit med om och att du kan få tillbaka lite kraft och inspiration. Bryssel lät ju väldigt trevligt, där har jag varit en gång, dock ej på Bonsaievenemang! Dina virkningar är verkligen superfina allihop!!=0) Bäst tycker jag om sockarna, de blev verkligen jättesnygga! Effektfullt med det lilla blå på skaftet, bra idé! Coolt att du har VIRKAT ett par sockar!!=0))

Anna sa...

Beautiful !!! Much much complicate than mine...
Have a great weekend !
Hug
Anna

Pysselfarmor sa...

Det är märkligt livet ibland....att det liksom "hopar sig" - allt på en gång....verkar som du hyfsat kommit ut nu på andra sidan den prövningen.

Vilka snygga skapelser du virkat! Jag har prövat att virka vantar, men jag fortsätter nog att sticka dem. Virka sockor verkar svårt. Du är skicklig med virknålen.

Ha det gott!

Maria sa...

Du virkar så vackar saker men vi på juntan saknar dig. Kramar från oss i Brände

Lillys stick o syhörna. sa...

Livet är nog så, ibland blir det mycket på en gång.
Dina virkningar är så häftiga. Du är påhittig. Fint blir det.
Ha en bra helg.
Lilian

Mia stickar sa...

Hoppas du hade det bra i Bryssel! Här har det också varit lite hopat med först Neurorehab i tre veckor, en kort sjukdomsperiod, penicillin och några dagar på jobbet och min långlediga helg firas nu i soffan nysandes, hostandes och utan ork! Va kul att du fått komma tillbaka dit du var förut! Jag är också på väg tillbaka, bara så kul!

Mia stickar sa...

Å ingenting skrev jag om din fina mössa eller sockarna, är som vanligt djuot imponerad!

Fiff sa...

Handarbete är bra att ha i pressade lägen i livet!
Ville bara säga att jag tyckte dina vantar var extra fina :-)

nattugglan sa...

Så fina sockor o vantar! Vantarna ser ut som krokade!.. sockorna vart så fina just vid hälen..ja du kan du!!!Va kul att åka till Bryssel!..o tillbaka till det gamla jobbet...;O) Vill göra så ibland för oss alla..då det börjar hopa sej..ja då fortsätter det..ja borde ta mej i kragen o städa opp det lite här.. men nu har det vart mycket med kurser..o så garnyran idag..men det kommer väl en dag får vi hoppas.,då jag ska hinna dammsuga..för jag ska säga att det behövs!

disa sa...

Åh, så fina vantar och superfin mössa!! =)

Tatiana sa...

Vilka fina vantar! Mössa ser ut jättestilig!

Anonym sa...

Hej alla! Jag vet inte var jag ska börja, men hoppas att denna webbplats kommer att vara användbart för mig.

Black Iris sa...

Trots att du har så mycket runt dig har du ändå tid att göra så mycket fina saker.. De är verkligen en fena på virkningen..

Kram Maidi

Emilia sa...

Snyggvirkat!