söndag 3 mars 2013

Randiga sockar


Ett andra sockpar har blivit till! Gissa om jag är stolt. Jag gjorde dem efter samma mönster som sist: Stretchy crochet socks av Lisa Fulcher.  Med ungefär samma modifieringar för att passa garnet Raggi och min tjocka smygmaskvirknål. Jag har bara minskat varvantalet ytterligare så passformen är ännu bättre. Längden har jag behållit eftersom jag gillar att de går en bit upp.


De här sockarna virkas med smygmaskor i främre maskbågen, fram och tillbaka. Mina mössor, och resårkanten till vantar med mera, brukar jag göra i smygmaskor i bakre maskbågen. Båda de virksätten blir resårliga. Det är en aning besvärligare att virka så här tycker jag, men det är värt det för resultatet är så bra!Eftersom mitt ben är så mycket tjockare än själva foten så la jag till några korta varv där bak så att sockarna blev vidare kring benet...
Den här gången lyckades jag även få sömmen i sidan, som det är i originalmönstret, den syns i kanten av det helblå alldeles intill första gröna randen.  På bilden ovan är det längst till höger, på bilden nedan nästan längst till vänster. Jag sydde den med en vanlig stoppnål och tycker jag fick den så diskret att den inte stör alls.


11 kommentarer:

Anelma handarbetar sa...

Häftiga sockor. Skönt att veta att du får vara varm om fötterna nu.

Kram Birgit

marremorr sa...

Sockarna blev verkligen jättefina!! Snygg randning och färgkombination!

Lillys stick o syhörna. sa...

Så fina och säkert varma också.

disa sa...

Skit snygga helt enkelt!! =)

Black Iris sa...

Så fina de blev . Som jag sagt förut så är du suverän på detta.

Kram Maidi

Pysselfarmor sa...

Jättefina! Men jag tycker det verkar svårt att virka sockor.

Mia stickar sa...

Du är bara bäst! Jag håller mig till stickade! Hoppas vi ses på torsdag!

Linda sa...

Hej på dej! Min 15 åriga bonusdpttrr hade hittat hit till din blogg då hon sökte mönster på ett par virkade shorts. Jag har lovat att cirka till henne, om hon hittat ett mönster! :) de du hade gjort var jättefina! Har läst genom mönstret, och undrar lite kring storleken på shortsen. Tror att jag skulle behöva göra dem mindre. Går det att fritt bara minska antalet maskor, eller förstör jag hela mönstret då? Sku bli jätteglad om du sku kunna ge mig några tips inför shortsvirkningen! :) gärna på min mail: lindaslantliga@hotmail.com Har nog annars virkat en hel del, så på så sätt borde det inte vara några bekymmer! :)

Kram Linda

Fru Bävers virkvrå sa...

Snygga! Jag har ett garn hemma som jag har tänkt göra sockor av men det har ännu inte blivit av, fick t.o.m. en bok med virkade sockmönster i julklapp... men jag måste få fråga, vad är en smygmaskvirknål?

Mmatilda sa...

Svar till fru Bäver: Jag använder en egentillverkad virknål för smygmaskvirkning. Den och de andra som oftast förordas syns på detta inlägg:
http://virkstaden.blogspot.se/2011/11/traslojd.html

En del använder vanliga virknålar, en del använder de platta.

Annika GW sa...

Riktigt snyggt! Förstår bara inte hur du han virka på engelska. Verkar väldigt svårt tycker jag!Virka med bara smygmaskor måste jag prova någon gång..../Annika