lördag 22 juni 2013

Midsommar 2013
 Vi brukar fira midsommar hemma på vår egen gårdsplan, bara sitta ute och äta tillsammans med grannarna och inte göra så mycket mera. Jo vi gör ju alltid en egen midsommarstång förstås - och den såg väl ut ungefär likadan som alla år, så jag visar ingen bild på den... Visar i stället Jägarn som håller sommartal på Westmans kafe i Bygdsiljum. Vi bröt alltså med våra folkskygga vanor och beblandade oss med massor av folk... Bilden nedan har jag lånat från kaféet, så att ni ska få en uppfattning om vad som finns nedanför balkongen där Jägarn står. (Bilden är från något tidigare år, själv tog jag ingen bild på folket, men det var mycket mer än vad som syns här!)


Westmans är ett jättefint ställe med en vacker parkservering, jättebra utflyktsmål om man är ute och kör mellan Umeå och Skellefteå!
Medan man dricker sitt kaffe kan man beundra påfåglarna som går runt bland borden i parken!Jag har länge gått och funderat på att hitta på ett virkmönster med träd. Nu är jag på gång! Jag har tagit fram mina växtfärgade bomullsgarner, som jag gjorde för två år sedan. De är milda i färgen och passar till det här projektet tänkte jag.

8 kommentarer:

marremorr sa...

Så modigt av Jägarn att hålla tal! Men är man jägare är man väl utrustad med ett visst mått av mod.=0) Ja, Westmans café är en hit! Där var jag och fikade med min man när vi rastade min mor och hennes gubbe när de var hos oss på besök häruppe i "Norrland". Jättemysigt café! Mycket väl värt ett besök!!

Pysselfarmor sa...

Ahaa växtfärgat! Har du gjort det själv?

Jämmer och elände!! Jag skulle korrigera litet i inlägget om växtfärgning och jag var väl inte riktigt vaken i morse för helt plötsligt hade jag klickat i en hastighet så jag hade tagit bort inlägget med din fina långa kommentar ;-(
Bara så du vet och inte tror jag har blivit mallig på något sätt om du ser att det är borta.

Mmatilda sa...

Jo, jag gjorde det för att testa att växtfärga på bomullsgarn, resultatet är rätt så blekt men det gick i alla fall.
Ang det andra så har det hänt mig en liknande sak för nåt år sen, på bonsaibloggen, det var nåt tekniskt strul som tog bort kommentarer jag fått... jag var tvungen att tala om det för dem som skrivit dem..

Pysselfarmor sa...

Men gulliga du då som skrev igen! Tack!

Jag undrar så vad jag ska sticka av mitt växtfärgade garn. Känns litet "heligt" tycker jag ....

Black Iris sa...

Vad fiffigt det där med träden. Jag är ganska trött på alla dödskallesjalar som alla gör i Facebook-grupperna jag är med i..
Vilket trevligt midsommarfirande ni hade och vädret verkar ha varit bra..

Kram Maidi

disa sa...

Vilket fint mönster!! =)

Emilia sa...

Fin trädvirkning!

Margita sa...

När kommer trädmönstret? Ja det är möjligt jag trodde inte att det var begärligt för tjuvar men tydligen var det så. 1 års arbete bara borta.