måndag 9 december 2013

Frostigt värre!


Vi har passerat andra advent och snart är det lucia. Alla tycks vara i full färd med julförberedelser. Här i huset råder däremot ett stillsamt kaos, det ligger ett tjockt lager damm över både golv och möbler. Man rör sig försiktigt för att inte störa de vilande dammråttorna. Ingen har påbörjat någon julstädning ännu, ännu mindre bakning. Däremot var Jägarn duktig i helgen och lagade lite mat, flera saker på en gång och stoppade i frysen. Medan jag studerade den näst sista hemläxan. Och fotade frostrosor-sjalen, som till slut blivit klar!

 Kan bara inte låta bli att jämföra det här garnet med frost och glittrande snö, det är så självklart att det går inte att stå emot. Så här blev alltså frostrosorna till slut, med paljetter och allt!
Något snöglitter ser man inte till i det rådande dimmiga vädret, men frostigt är det. Och gissa om det var kallt att stå ute och försöka ta dessa bilder! Det blåste iskallt och mina fingrar domnade bort efter bara en liten stund.Mönstret och sjalen som helhet känner jag mig i alla fall nöjd med.

Jag fortsätter att sätta etiketten flerfärgat garn-experiment på mina continuous-mönster, fastän jag egentligen inte tycker att det är så mycket av experiment längre. Och så är det ju ett klumpigt ord! Men nu finns de alla samlade under samma etikett, från de första som jag gjorde i februari 2011 och till denna.
Det har länkats till min blogg från en sticksida - vilket känns lite underligt, men kul ändå!

Man har gjort en länk till blommönstret jag använt för den här sjalen, fastän sjalen inte ens var riktigt klar... Ja men nu är den ju det i alla fall!Här och här hittar ni mönstret på blomman.Ha det bra alla virkare, och virka på!

20 kommentarer:

marremorr sa...

En så frostigt vacker sjal! Kanske något för det kommande nyårsfirandet, att förgylla den övriga stassen med? Men jag tycker även den kan passa en ljus och skir sommarkväll. En sjal som passar till mycket! Verkligen jättefin!!=0)

Nettan sa...

En sån underbar sjal, och vilka vackra bilder. Frost är vackert! Din sjal påminner verkligen om frostrosor, tycker om! :)
Må bäst ♥

Anelma handarbetar sa...

Super snygg sjal och finfina vinterbilder.

Kram Birgit

Fiff sa...

så vacker sjal!

ljubinka sa...

Beautiful,romantic shawl!!!
Have a nice week!

Emilia sa...

Underbar sjal och härliga bilder!

Anna sa...

Beautiful shawl..and pictures !!!
Hug
Anna

Black Iris sa...

Ljuvlig blev den, din frostiga sjal.. Det ser annars lite grått ut hos men din snö skulle jag gärna vilja ha..

Kram Maidi

Mia stickar sa...

Så fin och frostig den blev! Och den bestär nu när frostigheten töar bort! Här vilar också dammråttorna ännu!

Gunilla sa...

så fin sjal !!!

Margita sa...

Stormen ryter så det är skönt att vara inne och sticka men jag beundrar din virksamhet

Äppelblom sa...

Jag bara suckar - så fin sjalen blev.
Må så gott och kram!

Margita sa...

Stormen hade lugnat ner sig lite innan den kom fram till oss så inget elavbrott som tur är

AgueroSandra sa...

Hola bellisimo este chal con esas pequeñas flores queda muy delicado y el hilado elegido es fantástico besos.

AgueroSandra sa...

Gracias Matilda ♥ muy lindo tu mensaje y si que estamos lejos no?☺.... es muy lindo conocer gente de tantos lugares y culturas diferentes pero el crochet nos une a unas cuantas jajaja.... te cuento que las estrellitas como las llamas son unas flores de una carpeta en forma corazón que hice ye hace un tiempo y si, tiene gráfico lo busco en algún momento y te lo mando o lo publico que te parece?... besitos.

Black Iris sa...

Önskar dig en God fortsättning..

Kram Maidi

Annika GW sa...

Så fint du har fångat din sjal med de frostiga bilderna. Önskar dig ett Gott Nytt År och hopp om många nya spännande virkprojekt! / Annika

Äppelblom sa...

Gott Nytt År!

Elli sa...

Ein wunderschoenes Umschlagtuch und eine Bilderbuch-Landschaft.
Bye, bye Elli

Dalva Novelo sa...

Olá amiga,adorei este xale com estas pequenas flores.
Ficou bem delicado.
Amei!!!!!!!
Beijos fique com Deus.
donadalvaartesanatos.blogspot.com