fredag 22 augusti 2014

Vitt


Det blir långt mellan inläggen här. Virkat har jag dock gjort, här är mina vita sommarsockar.
De är virkade i Drops Fabel (75% ull, 25% polyamid). Det är första gången jag virkar ett par sockar i så tunt garn, jag har bara gjort raggsockstypen tidigare. Det är jätteroligt att ha fått till dessa.
De är smygmaskvirkade och så stretchiga att de sitter som gjutna. OCH går lätt att dra på och av utan att det tar emot över hälen.
Hälen har jag gjort tätare än själva sockan för att den ska vara starkare.
Flätmönstret är nästan identiskt med det på mössan som jag gjorde i våras. Jag har kommit på en liten förändring som jag tycker gör utseendet en liten aning bättre. Jag håller nu på och skriver på mönstret till dessa sockar. Huvva så besvärligt att få till tillräckligt bra bilder så det syns hur man gör.


Semestern är slut, det heta sommarvädret har gått över i hällregn men vi har åtminstone ingen översvämning, skolorna har börjat, svampen börjar komma i skogen (DET gillar jag), jag ska jobba i helgen, jag väntar på en virkbok som ska komma med posten, snart är det val (förvirrande), men innan dess ska jag till Göteborg på ett bonsaimöte (roligt!), för övrigt händer det väl inte så mycket.

Ha det bra alla virkare, och virka på!7 kommentarer:

Annette sa...

Jag vet inte om det är din lilla förändring, eller det att sockorna är ljusa så att flätorna syns extra bra, men det här är de absolut snyggaste virkade flätor jag någonsin sett.

Heja, heja!

marremorr sa...

Otroligt fina sockar! Dessutom ser de supersköna ut!=0)

Emilia sa...

Härliga sockar - passar ju bra att värma sig med nu när sommaren visst tagit slut!

Anna sa...

Nice socks !!!
Have a great weekend !
Anna

Ljubinka sa...

Very nice socks!!
Happy weekend.:*

nattugglan sa...

så fina sockor..du kan du!

Black Iris sa...

Du är verkligen suveränt duktig. Så fina sockar finns det inte att köpa minsann..

Kram Maidi