fredag 26 juni 2015

Som det är den här tiden på året


Det är början av sommaren, fast två veckor kvar till semestern.
Maskrosorna som i år täckt ängarna mer än jag kan minnas nånsin tidigare har nu blommat färdigt och vissa fält är helt vita av de luddiga bollarna...


 
Jag har bonsaiträden att ta hand om. De kräver ganska mycket just den här intensiva perioden, början av sommaren, så de tar stor del av min fritid.
Och så har vi ju plötsligt ovanpå alltihopa skaffat några får! (Men nej - jag ska inte starta nån fårfarm och inte lära mig spinna. De här djuren ska bara hjälpa oss att hålla landskapet öppet.)


Ändå kan jag inte låta bli att virka! Det kan man göra inomhus och därmed slippa bli uppäten av myggen, som plötsligt har kommit i massor.


Måste då en sommarvirkning vara en bomullsvirkning? Jodå jag har ju en sån på gång också. Provlappen till den visade jag redan i början av april.  Då trodde jag väl att den skulle vara klar vid midsommar... kallade den till och med för Midsommarblomster på ravelry.
Jag hade kommit ganska långt när jag började tycka att jag hade tänkt fel. Det var bara att repa upp. Den består av två långa remsor, fortfarande inte särskilt breda, som ska virkas ihop så småningom. Om och när det blir något av den ska jag visa upp den!
Kanske för att den blev ett sånt långsamt projekt så har jag ägnat mig åt en massa andra, små, projekt under tiden - disktrasorna tex. Här kommer nu ytterligare snabba projekt som blivit klara under tiden midsommarblomstren har segat på.Nämligen två virkade påsar med viktiga funktioner: den lilla grå gjorde jag som ett stötdämpande skydd till sonens filmkamera.

Den något större är en filtad ullväska. Tvärtom vad vissa anser så är detta en typiskt perfekt sommarvirkning! Den tjocka filtade ullen ska fungera som en isolering för att bära med sig något kallt, som man vill ska hålla sig kallt! Viktigt i sommarhettan - den som vi tror ska komma.


I båda de här påsarna har jag blandat garner lite hur som helst och virkat med dubbel tråd. Man kan ta två tråkiga enfärgade garn och virka dem tillsammans och få en jätteläcker effekt! En del blandningar kan se ut som raggsockar, lite tråkigt tycker jag, det uppstår oftast om det är två väldigt olika färger, tex svart och vitt. Om man däremot tar tex ljusgrått och mörkgrått så blir det i stället mera av en melerad effekt. Det kan också vara så olika färger som blått och brunt men med samma ljushet, då kan de också smälta ihop visuellt till en fin melerad helhet.
I de tre olika rosaaktiga ränderna har jag virkat en tråd av ett "karamellfärgat" garn tillsammans med en rosa, en gul respektive en röd tråd.Som nyvirkad var ullpåsen sladdrig och stor.
Efter filtning i 40 grader i tvättmaskinen är den så stel att den står för sig själv!
Till sist lite ull i en mer naturell form: våra buskröjare!


6 kommentarer:

Anna sa...

A beautiful bag !!!! And lovely pictures !!!
Have a fun weekend !
Anna

marremorr sa...

Så vackra bilder! Fina väskor!! Och så praktiska! Den lilla, den kan vara bra till många små ting. Den större stabil och stadig, ibland kan jag sucka över att min väska bara sjunker ihop som en urblåst ballong när man sätter ner den. Sakerna man förvarar i väskan håller ju sig finare om den är lite stadigare. Och så härliga färger dina väskor har!

Textil och sånt sa...

Men sån bra idé, att virka en "kylväska". Snygg är den dessutom.
Lammen ser fina ut och snart kommer du säkert att lära dig spinna. Eget garn från egna får - det är något extra!
Birgitta

Christel Wijk sa...

Så fin väskan blev efter filtningen.

Gunilla sa...

så fin din väska blev

Algodão Tão Doce sa...

Amei conhecer o seu blog, já fiquei por aqui!!!Achei maravilhoso!!!
Visite-me:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
Siga-me e pegue o meu selinho!!!

Obrigada.

Beijos Marie.