söndag 26 november 2017

Blommor i fruset landskap!


Jag hade egentligen nånting annat i tankarna när jag köpte det här garnet, ett nystan av varje färg. Men nu var det en sån här sjal det blev i alla fall.
Garnet heter Zenta (från Permin). Det är 50% ull, 30% silke och 20% nylon.
Jag har virkat efter mitt blommiga mönster, som kan hittas i ett äldre inlägg här, men ville göra en rak, rektangulär sjal den här gången.Så här har jag mixat färgerna i ett kubistiskt mönster.
Och här är det blommiga mönstret en gång till, nu utan kanter, och med tre stolpar utanför den yttersta blomman på varje sida, så att det blir symmetriskt:


Jag virkar stolparna i främre maskbågen för ett lagom luftigt resultat.
Till den här rektangulära sjalen började jag med 55 maskor, då ryms det sex blommor på varje rad.


Jag vill gärna påminna om hur enkelt mönstret är egentligen, så jag visar den här bilden med "spegeleffekten" igen! När man kommit en bit på väg behöver man inte försöka komma ihåg var i mönstret man är, man tittar bara på blomraden som är under den förra, och gör en spegelvänd blomma i förhållande till den som man har rakt nedanför. Det är det den här bilden ska illustrera.
Vädret har varit rätt vintrigt sista tiden, så jag började leta efter inomhus-arrangemang för att fota sjalen... Jag som annars alltid vill ha äkta dagsljus och utomhusbilder, ja helst sol förstås! Men soltimmarna är få den här tiden på året, och när det snöar, regnar och blåser om vartannat, så är det lätt att man blir kvar inomhus...


IN ENGLISH:   The original pattern from 2016 is here!

4 kommentarer:

Liz sa...

Wow, that really looks beautiful!!

Anna sa...

Really beautiful !!!
The color mix is perfect !!!
Have a cozy Sunday !
Anna

Happy in red sa...

An amazing shawl, well done. Beautiful!!!

Carla Killens sa...

pretty pretty pretty !!!!