fredag 13 augusti 2010

Färdigt projekt!Till slut har jag fått tid att virka färdigt min kofta! Och igår var jag till stan och hittade knappar i ganska rätt färg om jag får säga det själv! De kostade 17 kr styck - borde man ju inte reagera över, men med tanke på att garnet till hela koftan har kostat mindre än 200 kr, och sen knapparna 119, så känns proportionerna så knäppa. Kanske för att man jämför med tidsåtgången: det tar veckor av tid att göra själva koftan och sen en enda kväll att sy dit knapparna.
Den är faktiskt så elastisk att det känns som om jag borde ha gjort en tröja att bara dra över huvudet i stället för en kofta. Men mina barn tycker den är för hålig. Själv tycker jag en kofta kan vara "hålig" eftersom man faktiskt har andra kläder under!
Det blev en liten krage i halsen för att den inte skulle se så kal ut, och liknande vågig kantning i ärmsluten och längst ner.

Nu är jag nog tvungen att börja på några stickprojekt som omväxling (dvs för att de är beställda) men risken är stor att jag kommer på att jag måste virka något samtidigt...

6 kommentarer:

Sylke Feldhusen sa...

Jakken din ble kjempefin, og så godt den passer! Skulle gjerne laget en slik jakke selv :)

Fiff sa...

Heej! Jag hittade hit, och jag gillar verkligen din blogg. Ska bli spännande att se vad du hittar på, jag e oxå en passionerad virkare ;-) Lägger mig som följare hos dig.

Mmatilda sa...

Tack!
Till er båda!
Och till Sylke: det är bara att börja virka...

Fiff sa...

Hejhej! Ska bara meddela att ja, det är sygrejor i allihopa! :-S Och det kommer mer..! Så var beredd! Jag håller förresten också på o virka en kofta, sov gott!

Unknown sa...

Vilken jättefin kofta! och till ett sånt kanonpris på garn. Söt blogg du har, jag lägger till mig som följare.
Kram
Susanne

Mmatilda sa...

Det känns jätteroligt om jag kan sprida lite inspiration! Jag hämtar ju redan själv inspiration från era och en hel massa andra bloggar!