måndag 25 oktober 2010

Mönstrad remsaMin svarta virkning. Flerfärgsvirkade!

Jag hade ett nystan sk "regnbågsgarn" från hemslöjden, det är blått med lila och turkost i. Ganska tunt bomullsgarn, men fint. Jag ville göra en liten väska, och min första idé var att blanda det tunna garnet med svart, därigenom få det att räcka ganska långt. Då blev det som man ser på bilden från den 14e. Man ser de fina färgerna men jag var inte nöjd, en viss känsla av raggsock uppstod i blandningen av ljust och mörkt.

I samma veva kom maken/jägarn hem med två väskor han fått vid ett företagsbesök i jobbet, av vilka jag skulle få en. Reklamväskor. Den verkade bra tyckte jag, förutom själva reklamen på framsidan... Då rev jag upp den svarta virkningen och gjorde helt enkelt en mönstrad remsa av den att sy fast på framsidan av reklamväskan.

Mönstret kommer från en stickbok (nu igen), det är ett norskt mönster från en gammal stickad underkjol.

Om tekniken: (för dem som är tillräckligt intresserade för att läsa ända hit)
Om man tittar noga eller förstorar bilden ser man att jag gjort de färgade maskorna dubbla, eller hur jag ska uttrycka det. Detta för att kompensera att den färgade tråden är tunnare än den svarta.

Jag har dessutom använt mig av ett sätt att virka fram och tillbaka med "aviga maskor" på tillbakavarven, ett virksätt som jag hittat på själv. Jag har alltså sökt men inte hittat beskrivning på något liknande - om någon annan vet om något liknande så meddela mig gärna i så fall!!!

Jag visar gärna hur man gör detta, för mig har det två fördelar jämfört med att virka "som vanligt" när man virkar fram och tillbaka: 1. Det virkade ser inte ut som en grytlapp. 2. Det rullar sig heller inte i kanterna som det annars gör!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Fiffig idé till väskan! Blev jättefint!

Unknown sa...

Väskan blev hur fin som helst, mycket smart idé det där.
Jag förstår inte riktigt hur du menar att du gör när du virkar tillbaks med aviga?? hmm vore kul att se. Finfint blir det i varjefall.
Kram
Susanne

Tatiana sa...

Oj, vilken bra ide', mönster är fin. Lycka till.

Mmatilda sa...

Nej det finns ju liksom inga aviga virkade maskor, utan det är något som jag hittat på själv. Jag ska visa hur!

Sylke Feldhusen sa...

Du er kreativ. Veldig flott.

Anelma handarbetar sa...

Snyggt och fiffigt.

Kram

R´s sa...

Reklamväskor är ju oftast inte det vackraste man ser...
Men din blev ju verkligen superfin nu. Bra idé!

Emilia sa...

Så snygg väskan blev med virkade remsan på!