söndag 19 december 2010

Snabbvirkade klappar




Jag har städat ur gästrummet för att min mamma ska komma hit över julen och sova där. På sista tiden har rummet i stort sett använts som ett enda stort garnförråd, och när jag var där och rotade så insåg jag att med så mycket garn borde det räcka till åtminstone någon mjuk julklapp.

Stor del av lagret består dock av olika ullgarn och jag vågar inte riktigt göra så ylliga saker till vem som helst för jag har lärt mig att andra människor tycker att ull sticks - det tycker inte jag, utan har gärna vilket grovt ullgarn som helst mot kroppen.

Jag hade i alla fall liggande tre nystan av ett garn som heter Duett från Sandnes, det består av den ovanliga blandningen bomull och merinoull. Det är helt mjukt och lent och jag kan inte tro att någon kan känna något kliande av det. Köpte det en gång på en garnaffär som lades ner när de reade ut hela sortimentet, jag var helt enkelt där i slutet när det mesta redan var sålt. Jag tog det hon hade kvar: tio svarta och tre vita nystan av denna nya kvalitet. De svarta har jag tagit till koftan som jag började på för ett tag sedan, men vad kan man göra med tre 50-gramsnystan? Jo denna sjal, som är lång och bred som en halsduk. Här med katt!

Sen hade jag även en 200gramshärva akrylgarn, naturligtvis bara köpt just för den läckra blå färgblandningen, och utan att veta vad det skulle kunna bli. Nu blev det en snabbvirkad sjal till min syster, som också kommer hit i jul:




Och så har den röda halsduken blivit så här lång, och nu gör jag den inte längre. Den är tänkt till mamma, och hon är inte förtjust i långa halsdukar. Skulle hon ha ändrat sig sen sist så kan jag ju alltid virka vidare på halsduken senare så den blir precis så lång hon vill, det finns åtminstone lika mycket garn kvar som det jag har använt. Den här har jag gjort i Bambino ull, 100 % merinoull.



Nu blir det nog inte virkat så mycket mer innan jul, förutom att den grå halsduken måste bli klar förstås. Nu måste det städas och sånt också...

12 kommentarer:

Gunilla sa...

Vilka fina sjalar och halsduk.... kul att göra egna klappar och ge bort och det är roligt att få också ,,, de kommer säkert att bli jätte glada, det finns ju ingen annan som en en sån som du , köper man den i affären så har ju hur många som helst en sån Ha en underbar jul / Kram

Fiff sa...

Oj, så fina sjalar! Vad har du använt för mönster? Blir sugen!

Sylke Feldhusen sa...

Fine sjal du har laget. Din mor blir sikkert glad for gaven!

Anelma handarbetar sa...

Vad flitig du har varit, både städat och virkat. Jättefina sjalar.
Kram Birgit

R´s sa...

Vilka himla fina sjalar, och halsduken är som en karamell. Härliga julklappar!

Mmatilda sa...

Mönstret är från en gammal virkbok, "Virka rutor och rundlar" av Mary Olki, om någon vill ha det så hör av er på epost så kan jag skicka det.

Fröken Linda sa...

Sjalarna blev värkligen fina. Har länge tänkt virka sjal men tiden har aldrig infunnit sig.
Ha så fint med din mamma, hon kommer bli glad för den fina sjalen :-)

Mia stickar sa...

Så fin sjalarna blev och den röda halsduken! Synd jag inte hinner få se den i verkligheten!

Mmatilda sa...

Mia: du skulle gärna få se (och känna) halsduken - imorgon, vars är du då? Då ska jag till stan. Annars tar jag väl hem den tillfälligt nån gång när mamma beställer förlängning...

skapa och inreda sa...

Härliga sjalar och fin halsduk i härlig färg.

Elin sa...

Underbar sjal! Vill väldigt gärna ha mönstret!
Jag listade inte ut hur jag får tag i din mejladress, men du kanske kan skicka till min mejladress: loopen90@hotmail.com

TACK! Och vilken härlig blogg!

Anonym sa...

vilken snygg blå sjal, skulle bli jätte glad om du kunde skicka mönster.. min mejl är anna.l@hotmail.se
tack =)