lördag 12 februari 2011

Dåligt tålamod eller bra?
Den här helgen hade jag tänkt ägna åt mina åtaganden åt hembygdsföreningen. Jag ska skriva en verksamhetsberättelse och sedan leta upp och skriva ut alla gamla protokoll från året som gått, och fara med papperen till revisorn... Det känns "så där" spännande, men har man lovat så får man ju lov att göra det också... Jag ska göra det "strax" - ska bara... först. Kommer på det ena efter det andra som jag "måste" göra först.

På syjuntan i torsdags började jag på denna halsduk. Den röda som jag gjorde till mamma till jul var såpass uppskattad att hon vill att jag ska göra en till, som hon har tänkt ge bort.

Jag började så här, med ungefär så många maskor som jag trodde att jag gjort sist men jag ser att det blir alldeles för smalt så jag kommer att repa upp det och börja om... Lustigt det där med tålamodet: Å ena sidan kan jag repa upp en hel tröja och börja om från början, bara jag får göra om den på ett nytt sätt så det inte blir likadant! Å andra sidan har jag så svårt för att göra samma sak två gånger så jag vill inte göra den andra av något som ska vara ett par, tex den andra vanten eller den andra ärmen på en tröja. Då brukar jag försöka göra dem parallellt, så jag aldrig kommer till läget där jag måste "börja om" och göra samma sak en gång till.

Så den andra röda halsduken blir inte exakt likadan som den första utan bara nästan. Jag har ritat ett nytt mönster. Om jag nu lyckas hålla mig till det.

5 kommentarer:

Gunilla sa...

det är väl kul att den ena blir inte den andra lik det är ju det som är det fina med hemgjort. Den blir ju jättefin!!/Kram

Sylke sa...

Det er så spennende med mønstrene du lager i denne teknikken, fin effekt hvordan maskene ligger over hverandre! Forstår deg veldig godt, jeg gjør som regel også forandringer og har litt vansker med å lage to like ting! Det går til nød an å hekle to like votter - eller sokker ;)

Paradiset Kaos sa...

Tålamod är det något som går att köpa för pengar? :-)
Gubbens mamma är 70+ och använder datorn mest till att läsa dagstidningar och lösa Melodikrysset på söndagar(eller är det lördagar?)
Min farsa också 70+ använder dator och löser korsord, läser tidningar och chattar med mig på msn.
Tycker det är kul att den äldre generationen vill hålla på, men visst får man frågor ibland som kan göra att det där tålamodet tryter.
Det ser ut att bli jättefint!

Tatiana sa...

Hej, du skriver så bra och intressant i din blog. Samma här, jag kan inte virka eller sticka flera saker exakt likadana. Varje gång måste jag hitta nåt nytt. Tack för att du skriver kommentarer i min blog. Alla mina projekt föds i mitt huvud.
Kram.

R´s sa...

Jag har också svårt att göra samma flera gånger. När jag virkar ex. muddar och sockar gör jag dem "samtidigt". Ett par varv på ena och ett par varv på andra.. Halsduken blir iallafall fin oavsett om den är exakt lik eller olik : )