onsdag 29 juni 2011

Fyra nyanser av beige


Fyra nyanser av beige eller vad är detta? Ja just nu är det väl det, tanken är att det ska vara en bakgrund och det ska komma ett mönster ovanpå. Att det ska bli en duk. Får se hur stor jag orkar göra den. Den är en sån som man kan göra några varv på då och då utan att tänka så mycket, även om den legat länge så behövs ingen ansträngning för att sätta sig in i arbetet igen!Igår kväll hade jag mycket trevligt: jag var på en kurs i luffarslöjd! Det är ju inte så att jag behöver skaffa mig nån ny hobby direkt, tvärtom, men bara för att ha trevligt var jag med i alla fall. Och detta är mina första två små minikrokar, hoprullade av metalltråd. De är lagom starka för att jag ska kunna hänga... kanske en hårsnodd på dem?!
Och trevligt hade vi! Vi satt i ett jätteväxthus som jag aldrig sett maken till - stort som ett helt hus och möblerat och fullt med växter och fina saker - utan att se fullt ut om ni förstår vad jag menar. (Så som det aldrig skulle kunna bli hemma hos mig.) Nästa träff måste jag komma ihåg att ta med kameran för det var verkligen något särskilt, det där växthuset.

För övrigt tror nu kanske alla att jag är en av de mer fåfänga människorna, men riktigt så är det ju inte. Jag menar för att jag blev så missnöjd när jag höll på med shortsen som jag tyckte inte såg bra ut på mig själv... Sanningen är nog att jag är den minst fåfänga kvinnan jag vet. När det gäller mitt yttre vill säga. Däremot är jag tyvärr alldeles vansinnigt fåfäng när det gäller något jag gjort! Och jag blev så frustrerad av att det inte blev perfekt meddetsamma eller precis som jag ville att det skulle bli och trodde att det skulle bli. Jag blev tvungen att göra om ett par gånger till. Insåg att de första shortsen passade just till henne som jag gjort dem åt och att vi inte alla är stöpta i samma form. Jag kom till slut till ett någorlunda tillfreds-tillstånd.
Och om jag kan färga det här sista shortsparet i en lämplig färg så kanske jag sparar dem och till och med använder, när jag nu gjort ihop ett par. De blev virkade i samma vita garn som de första bara för att det inte fanns någon lämplig färg på affären den dagen jag skulle påbörja dem - och det är ju så fantastiskt bråttom när jag kommer på något... så. Men någon spetskant blir det inte om jag ska ha dem själv. Det är inte min stil.

10 kommentarer:

disa sa...

Fin virkning och jätte söta krokar!! =)

Fiff sa...

Krokarna är ju i alla fall ljuvliga att titta på :-) Du får skaffa fler hårsnoddar nu bara ;-)

Heidi sa...

Det blir spennende å se hva det blir av den duken til slutt! God sommer!

Anonym sa...

Låter spännande med luffarsljd i ett fint växthus! HAr ju faktiskt provat lite jag också!
Miastickar

Anonym sa...

Fina hårsnoddskrokar:) Håller med Fiff, de är fina att titta på även om de inte är så stabila...
Ser fram mot att få se mönstret på den blivande duken
virkpia

Anna sa...

duken ser jättefin ut!

Änglastina sa...

Så fina krokar du gjort, det är alltid roligt att lära sig något nytt,

Sylke sa...

Duken blir fin! Ha en god helg.

nattugglan sa...

så fina krokar..det är roligt med luffarslöjd..Jag ha gjort änglar...mm...Du får visa växthuset nästa gång..ha en bra helg.

Johanna sa...

Tycker duken ser himlans fin ut, och krokarna skall vi bara inte tala om! Älskar sånt där snirkligt och tjusigt!