tisdag 5 juli 2011

Intet är nytt under solen!
En gång har jag känt mig som en virkmissbrukare (hook-a-holic). Som lämplig att skickas till Crochet Anonymous. (Jag måste ju bara visa den roliga filmen för alla som inte sett den redan!)  Det var när jag gick och köpte den här ergonomiska virknålen. För jag köpte den bara för att jag inte hade tillgång till någon virknål just för tillfället - just för den stunden, där jag råkade befinna mig - och så råkade det vara en sån här som fanns till salu på affären där jag var. En vanlig smal virknål i samma storlek fanns förstås redan hemma.

Tyvärr tycker jag inte den passar min hand - eller min virkstil eller vad det är. Jag trivs så bra med mina smala virknålar.

Det finns en annan länk som jag gärna vill delge alla virkintresserade: Flat tapestry crochet. Tapestry crochet handlar om att virka mönster med flera färger. En människa som heter Carol Ventura har gjort samma reflektion som jag att det är irriterande med virkningens räfflade eller veckade utseende ("ridges") när man virkar fram och tillbaka. Hon har också kommit på att virka "avigt" som jag kallar det! I första hand föreslår hon dock att man virkar vartannat varv med vänster hand (om man är högerhänt) och sedan - som ett andra alternativ - ger hon förslaget att vända virknålen mot sig och virka "baklänges".  Hon kallar det för reverse crochet, och vad jag kan se på videon så är det precis lika som det jag kallat avig virkning. 
Virka med vänster tycker jag är oöverkomligt svårt, medan att vända virknålen mot mig är hur enkelt som helst, när man väl gjort det några gånger.

Så var det med den upptäckten - ingenting är nytt under solen!

4 kommentarer:

Mia stickar sa...

Här är inget nytt under solen inte heller på Burträsk marknad!

Änglastina sa...

Ska gå in på den länken och titta.

Anna sa...

de där virknålarna har jag inte testat men de ser inte så bekväma ut. har du testat clover's ergonomiska virknålar då? det är de enda jag använder nu.

disa sa...

Jag skulle heller inte klara att virka med vänster!