fredag 26 augusti 2011

Semesterbilder och några mössor


 Nu var det ett tag sen jag skrev något i den här bloggen. Har varit på semester på Cypern, och varit frånkopplad från verkligheten en tid. Inga långa utläggningar blir det om detta, men jag har haft det mycket bra, är nu hemma igen och ska ta itu med allt som tillhör den där... verkligheten.

Cypern: Europas yttersta sydöstra hörn.

Hamnen, kvällstid - just innan det blir mörkt. När solen gick ner blev det helt mörkt på en kort stund. Förvirrande för en nordbo som är van ljusa sommarkvällar!

 Inget träd-land kan man säga att det var egentligen, men ett stort träd fick jag se i alla fall! Jag, trädälskaren. Det är en sorts fikus.


Medelhavets vatten var "lite" varmare än vad man är van från Bottenviken, beläggningen på stranden också "lite" tätare... Jag kunde i alla fall simma så mycket jag ville, utan att bli kall! Virkningar på slutet: jag har provat några olika mönster att skicka till Värma liten-insamlingen. De mörkblå mössorna - mönster från Virkpia. Den röda västen: Husmorsskolan. Röd och ljusblå mössa finns på Ravelry. Ljusgrön och ljusblå mössa från SmoothFox, översatt av Pysselkiisen, om jag förstod det rätt. mönstret finns i alla fall på svenska på Kyrkkaffebloggen. Rosa hätta: Husmorsskolan.  Rosa klänning: virkpia. (Hoppas jag fick alla länkar rätt nu.)

7 kommentarer:

disa sa...

Härlig semsetr ser jag!! Fina bilder därifrån och jätte söta små plagg du har virkat! =)

nattugglan sa...

va härligt det ser ut på Cypern.. o va jättestor träd..inte en vanlig stam.. hihi Mycket fint du ha virkat.. ha en bra helg.

Anonym sa...

Vilken fikus! Mycke fint du gjort till Värma liten! Var och skulle lämna in yemenvästar idag emn det var stängt, hoppas hon inte har hunnit fara till afrika igen!
Miastikar

nattugglan sa...

hej igen.. skall snart gå ut o hjälpa pojken med kossorna, men de är o tröskar ännu. Skrinen är nog bara lite varstanns ifrån.. har hittat dem på loppisar. Ja säkert är det ungefär samma som du mena med villavslutningen...Ett träskrin som jag har är från Ryssland o det fick jag av min mormor o morfar nångång ibörjan på 70 talet..

Anelma handarbetar sa...

Härliga semester bilder!

Kram

Gunilla sa...

vilka härliga semeterbilder!!! Så mycket fint du hunnit med att göra /Kram

Romantiska Hem sa...

Hej! Här kommer en viktig anteckning
För det gäller att vara ute i god tid!!!
Under december månad (ja alla adventshelger) kommer vi att i
HELA LEV VACKERT HUSET hålla JULMARKNAD (vi har nämligen en lika stor källare och övervåning), vi söker därför just nu hantverkare som har hantverk som passar stilen och känslan i vår butik i övrigt. Du som hantverkare kan boka in dig på en eller flera adventshelger, mail en bild på något av ditt hantverk och skriv till oss på vitromantik@gmail.com om du är intresserad, VI LOVAR ATT DET KOMMER BLI SÅÅÅ MYSIGT OCH SÅ TOPPEN!!!!
Och du vet väl att det finns ett vandrarhem bara ett par hundra meter ovanför oss och en stor camping hundra meter nedanför med jätte bra boende i fall du reser långt! www.levvackert.blogspot.com