torsdag 1 september 2011

Bomullssjal

 Det behövdes en bomullssjal! Jag hade nämligen köpt några häftiga nystan på en marknad i sommar, de var i bomull och viskos och läckert starka i färgen. Efter att ha tittat på dem en tid tyckte jag dock att de möjligtvis var lite kalla i färgtonen. För att kompensera något av det kalla blandade jag det rosa med en orangeröd bomullstråd och det blå med flera olika gröna. Till detta tjocka dubbla garn använde jag en virknål storlek 6 mm, så det hela gick mycket fort.


Som mönster har jag utgått från virkpias krakasjal, den allra nedersta versionen, och bara svävat ut lite i kanterna för att få den önskade formen

Trots många försök lyckades jag inte få till en bild med skärpa, då jag gick ut och försökte fota mig själv med  självutlösaren -  men till slut måste man ju ge sig. Sjalens alldeles lämpliga "häng" syns i alla fall!

Jag kan tala om att vi har ingen värme här idag, det är bara tio grader och blåser, så hösten är nog på ingång. Jag har tänkt smita söderut till Göteborg i helgen och ägna mig åt min passion bonsai, får se om det är varmare där. Hela den gångna sommaren tror jag att vi har haft bättre väder här uppe i norr än det varit där nere. Oavsett väder räknar jag med att ha trevligt, som det brukar vara på föreningens möten. Om jag kan komma dit i något virkat - om det blir bomull eller ull (eller kanske regnkläder) - får vi se!


13 kommentarer:

Anonym sa...

Den blev fin, eget mönster? Ha så trevlig ti Göteborg! Själv drar jag till söderhavet i helgen, dvs havet som ligger lite söder om havet utanför Gumbodahamn!
Miastickar

Annika sa...

Jättefin, vad bra det blev med färgerna! Jag håller på med slut-finishen på de virkade shortsen så om en dag eller två kommer det en bild. De blir jättefina och passar dottern.

Anonym sa...

Den var snygg! Och så härligt med en sjal i bomull, inget som kliar eller sticks :)

disa sa...

Jätte snygg! Ha så roligt i helgen då. =)

The Sunroom sa...

This is so pretty and sublime, lovely work :-)

Tatiana sa...

Vilken vacker sjal.

Anelma handarbetar sa...

Superfin sjal, läckra färger!

Kram

nattugglan sa...

superduper fin sjal i häftig sommarfärg skulle jag säga.. Ha det bra i helgen!!

Annika GW sa...

Välkommen till Göteborg! Vädret blir nog ganska bra så passa på och njut! / Annika

Fiff sa...

Snygg sjal!

Gunilla sa...

Å så läcker den blev Ha en fortsatt härlig helg/Kram

Anglastina sa...

Den blev jättesnygg och vilka härliga färger.

nattugglan sa...

hej igen.. snurrebandet så va nog ett av det enklaste jag gjort.. de gör det mycket i lågstadiet ...Linnea tex som går på 4de klass nu gjorde det på 2dra klassen..o då heter det väl vänskapsband.....men om det är riktigt samma teknik som vi gjorde igår minns jag inte...jag kan nog visa på min sida (på bloggen)hur man gör om det är nån som vill lära sej...