söndag 18 mars 2012

Äkta juveler

Halsband: fantasier kring dragkedjedrag.


Armband: bara virkat.


 Idag har solen strålat från en blå himmel. På morgonen var vi ute, jag och Jägarn, och gick på snön - ja i och för sig följde vi ett skoterspår, men det var inte långt från möjligt att gå direkt på skaren! Bara här och där gav ytan vika så man föll igenom. Sedan sökte jag förgäves efter de tovade sittunderlagen jag gjorde ifjol för att kunna sitta ute i solen. Fattar inte var jag har gjort av dem. Jag tog ett vanligt köpt sittunderlag, i brist på bröd får man äta kaka, och inget fel på det var det förstås, men däremot att det blåste, så det blev hur som helst ingen lång sittning i solen.
 Men det kommer väl fler soliga dagar får man hoppas!

Har fantiserat kring några olika virkade smycken. Dragkedjedragen har intresserat mig sedan jag gjorde ett halsband av ett sådant förra året, och sedan dess har jag sparat ihop några stycken för att ha och experimentera med. Till slut kommer jag kanske att komma på något riktigt snyggt sätt att kombinera dem med virkat! De är ju redan som smycken genom att de har lite tyngd och dinglar.
 Armbandet är bara virkat. Eller för resten, det är virkat med min seamless crochet technique... Alltså med en enda tråd utan skarvar. Nå nå men nu tänker jag inte gräva i det där mer. Inte orda mer om det.
 
Ikväll ser jag fram emot sista avsnittet av Äkta människor. Tycker den serien har en hel hög med komiska poänger. Människorna är så mänskliga. Robotarna, hubotarna, kanske också är lite väl mänskliga kan man säga, men just hur människorna beter sig och tänker och tycker, det tycker jag de har fått fram så träffsäkert. De är så fulla med fel och brister, så irrationella och mänskliga. De byter åsikt allt efter hur det gagnar dem själv. Det finns massor av paralleller med alla möjliga delar av vårat verkliga mänskliga samhälle, jag har skrattat mycket åt de tidigare avsnitten.
Och ikväll ska vi få se hur det går med alltihopa!
Siri solar. Hon kan ligga direkt på snön, hon! Behöver inget sittunderlag.


.

8 kommentarer:

Norrstickan sa...

Vilka fantasifulla halsband, så bra att kunna använda dragkedjedrag! Jättefina!
Och armbandet, vilken bra teknik med bara en tråd!
//Anna

Nettan sa...

Oj så snygga smycken! Vilken härlig kreativitet du har =)

4U2 sa...

Klart annorlunda och fina smycken!

Pysselfarmor sa...

Snyggt! Det är kul att se när någon hittar ett nytt sätt att återbruka saker. Av själva blixtlåsen har jag gjort broscher, men draget har alltid blivit över och kastats. Så bra idé du har!

Fiff sa...

Det där var en riktigt kul idé, med dragkedje-halsband :-) Visst är kreativa ideér det bästa som finns!

Annika GW sa...

Det var något nytt! Att använda dragkedjedrag till smycken. Halsbandet var extra fint! / Annika

Black Iris sa...

Jättefina, originella smycken du fått till.
Tänk man kan använda nästan vad som helst och skapa nåt nytt av det..
Det gillar jag..

Kram Maidi

disa sa...

Vilka underbara smycken du har virkat!! Även jag har letat efter ett sittunderlag jag tovat för hand för några år sedan, utan att finna det på hela denna vinter. Kanske dags att göra sig ett nytt?......=)