torsdag 12 april 2012

Sommarvirkningar på gång?Fågelskådning: jag var med Jägarn och sonen/Datanörden och studerade sångsvanarna som kommit till ån där vattnet är öppet. Minst femtio svanar räknade vi till på påskdagens kväll. De låg allihop så där rofyllt i vattnet medan solen sjönk på himlen. Hela tiden hördes ett lagom lågmält och väldigt trevligt kacklande, som steg lite i volym när vi råkade komma för nära.


En del är inte vita utan mer grå, jag tror det är ungarna från förra året.


Nu tänkte jag skriva några virkrelaterade rader också. Några bilder blir det inte, det finns ingenting att visa så ni får titta på svanarna.
Med tanke på hur sur jag blev över Kristin Omdahls fantastiska bok med fantastiska mönster  och nya revolutionerande teknik etc etc... så vet jag inte om alla inser hur glad jag verkligen blir när jag då och då får en antydan att någon läst vad jag skrivit, följt en länk, fått en idé eller rent av försökt virka efter ett mönster jag lagt ut här. Inte för att de är så överväldigande många, mina mönster. Jag vill rikta ett tack till alla som hört av sig på ett eller annat sätt, muntligt eller skriftligt, direkt eller indirekt, och talat om att de hittat ett eller annat litet korn här i virkstaden!

En otrolig upplevelse jag fått vara med om var att plötsligt (ute i "verkligheten") få se ett cykelsadelskydd med en blomma på - mitt mönster - och ägaren säger "min mamma hittade mönstret på internet"! Hur overkligt och speciellt känns inte det?

Och så får jag en känsla av att det finns några människor där ute som just nu håller på och virkar shorts - med tanke på vilken trafik jag haft på shorts-sidorna nu under våren. Ja sommaren kommer väl i år också får man hoppas, så varför inte!
Dock orkar jag själv inte engagera mig mera i de där shortsen nu så här ett år senare. Jag minns inte ens varför jag gjorde två versioner av mönstret eller vad som är skillnaden mellan dem. Mönstret finns här för var och en som vill försöka sig på det - men jag tar inte ansvar för att räkna ut större eller mindre storlekar eller annat liknande. (Fel och obegripligheter har jag lovat att rätta till bara jag får veta om dem!)

Inte heller kan jag ta på mig att virka några shorts på beställning. Jag har fått flera förfrågningar och jag är ju en som ogärna säger nej - till det ena eller det andra. Men till detta måste jag säga nej, jag skulle inte få göra annat än virka shorts om jag skulle gå med på det.
Att jag gjorde det första paret på beställning var ju för att det innehöll en kreativ utmaning! Jag hade inget mönster att gå efter och det spännande momentet var just att tänka ut hur jag skulle göra.
Att göra en till av samma har jag ju så svårt för att jag till och med har svårt att få ihop ett par - tex två vantar eller två ärmar på en tröja: Jag är tvungen att göra dem parallellt, lite på den ena, lite på den andra osv tills båda blir klara samtidigt! Jag är säker på att jag sagt detta förr, och det är fortfarande sant.

Så tyvärr kan jag inte göra på något annat sätt när det gäller detta.


Den tredje från vänster, den med lång vit hals, är inte det den som brukar bo hemma hos oss i våran sjö?

8 kommentarer:

Tatiana sa...

Vilka fina kort! Jag också planerar att virka shorts till min dotter och dotttersdotter.
Tack för dina fina ord om citronkofta.

Mia stickar sa...

Va kul med sadelöverdraget! Du betyder en hel del för oss andra ska du veta med din virkstad! Än har jag inte set tnågra svanar men de kommer nog snart. De kanske har nån vårupptakt i er sjö!
ps Vad vill Siri ha för färg? :)

Black Iris sa...

Hej igen... jag har nyss varit här idag men måste ju förklara det med rönnbären..
Jag gjorde ett hjärta av taggtråd och sen har jag trätt rönnbören på en tunnare ståltrån och sen virat det runt taggtråden...
Kram Maidi

Mmatilda sa...

Hm, måste kanske förklara att det här är inte vår sjö, den är fortfarande helt istäckt, och svanarna kommer nog inte hit förrän det visar sig lite öppet vatten här... Bilderna är från en å några kilometer hemifrån, som har strömmande vatten och nästan inte fryser alls på vintrarna!

Pysselfarmor sa...

Så härliga bilder med de många sångsvanarna! Och i påskas uppe på gården i fjällvärlden var det ett "stackars" sångsvanspar som förirrat sig dit upp och hade hittat en liiiiiiiiiten liten plätt i en älv där de kunde hitta mat. Förstår inte att de klarar sig och dessutom var det ju runt
-10 på nätterna-huvvaligen så kallt tänkte jag och var nästan på väg att sticka ett par sockor, mössa och tröja till dem ;-))))

javisst är det kul att folk stickar de mönster man lägger ut gratis...har sett trafiken nu på mina muddar som är länkade både från 365 saker att sticka och mönsterarkivet.

Här är det litet grått väder idag och inte tror jag det blir bättre till helgen.

R´s sa...

Här ligger allt handarbete nere... hoppas få inspiration snart...
men jag håller med dig om det där med beställningar. Göra "samma" är inte kul. Utmaningen är det första alstret man gör- sedan vill man vidare till nytt.

skapa och inreda sa...

Vilken lycka att få se och höra alla de vackra svanarna.
Förstår att du blev glad när du fick se sadelöverdraget på stan.

disa sa...

Vilka härliga svanbilder!! Och jag är precis lika dan, jag måste göra sockar mm paralellt. Dels för att den andra annars inte skulle se dagens ljus, dels för att jag improviserar och har ett popcorns minne och inte skulle få dem lika om jag inte gjorde dem samtidigt. Vad roligt att få syn på något som nån gjort av ens egna mönster!! =)