lördag 12 maj 2012

Elva frågor!Fyra nyanser av beige kallade jag den runda duken som jag började på för ett år sen så där... Här en bild av hur stor den blivit nu. Det har tillkommit en blå rand och sedan blev jag uttråkad av de enformiga ringvarven och började göra dem ojämna i formen... Tänkte att duken så småningom skulle kunna bli som en blomma - om några år då?
Det går hemskt sakta nu då varven är så stora. Jag virkar från en markering till nästa och låtsas att det är ett varv för att känna att jag gjort något avslutat.


Jag har fått en utmaning i form av elva frågor från Miastickar:1. Om du var tvungen att byta förnamn vad skulle du vilja heta då?
- Hm, på sätt och vis har jag redan bytt flera gånger. Bland annat genom att börja kalla mig för bara det första namnet i mitt dubbelnamn - gjorde detta i samband med en flytt i femtonårsåldern. Sedan gjorde jag ju något liknande när jag började kalla mig för Mmatilda - de flesta vet ju vid det här laget att jag ju också heter Anna. MEN. Om man nu fick välja helt fritt så skulle man väl ta ett påhittat namn, det är ju populärt nu för tiden. Då tror jag att jag skulle välja något som syftar på en växt. Det är ju redan vanligt, tex Rosa, Viola, Erika. Jag har bläddrat i mina floror, och så har jag en bok som heter "Växternas namn" av Jens Corneliuson. Jag skulle kunna kalla mig för tex Betula (björk), Syringa (syren) eller Taraxa (fem form av Taraxum =maskros)... Så hittade jag Tilia, som betyder lind. Enligt Corneliuson verkar det också ha med det grekiska ordet tilos att göra - och det betyder tråd, växtfiber! Dessutom låter det bra, verkligen som ett riktigt namn som man skulle kunna heta utan att folk skulle höja alltför mycket på ögonbrynen.

2. Om du vann en tävling där vinsten var nån som kommer och gör en hushållssyssla åt dig under ett år, vad skulle det vara för syssla? - Då får det bli något som återkommer ofta och är vansinnigt tråkigt: golvtorkning. Om jag visste att någon annan tog hand om det - det där sista, värsta, så skulle jag kanske ha mer ork att själv göra allt det där andra som också måste göras.

3. Husvagn, stuga eller hotell? - Hotell, utan tvekan! Jag hade en far som "samlade" på sommarstugor. Ja man kan faktiskt uttrycka sig så, och min barndoms somrar utspelade sig till stor del i olika sommarstugor. Delvis var det helt underbart, men ju äldre man blev desto mer såg man och insåg man vilket jobb det var och ständig oro för den där stugan som inte låg i närheten av hemmet utan skulle skötas om på håll. DESSUTOM bor jag ju redan i en stuga, i ett sånt hus som de flesta åker till på semestern eller över en helg, långt från ära och redlighet. Övernattningsstuga på campingplats dissas också. Om jag nån gång då och då får chansen att fara hemifrån så vill jag absolut ha hotellbekvämlighet. Som kontrast liksom.

4. Vilken sport gillar du bäst? (att titta på!)  -  Alla sporter där publiken och kommentatorerna inte skriker så vansinnigt högt för att överrösta varandra kan jag gärna se på - som längdskidåkning och golf. Dessa båda har ju även det gemensamt att man ser naturen i bakgrunden, snölandskap resp vackra parkanläggningar, och det kanske är en del av förklaringen...

5. Har du gjort nåt egendesignat projekt du är stolt över? - Jag håller på med ett RIKTIGT stort projekt, som jag inte visar nånting av ännu... Men min blåa tröja är jag också ganska stolt över, gjord helt och hållet efter eget huvud. Och kropp.

                           6. Om du fick önska dig vad du ville och nåt som i första hand gynnade dig själv? - Varför inte ett nytt hus, det som vi har är redan sexti år gammalt, och rätt utnött. Önskningen inkluderar att jag skulle få rita huset själv!

7. Har du gjort bort dig riktigt nån gång? - Självklart, alldeles för många gånger, svaret är "ja". Se tex fråga nio nedan!

8. Vad är värre, spindlar eller ormar? - En fråga jag kan svara tvärsäkert på, ormar är hundra tusen gånger värre. Spindlar har jag inte alls något emot, har dem som husdjur!

9. Ett djur du inte ville skulle finnas? - Jag har tyvärr skräck för getingar, så om de försvann från ekosystemet skulle jag inte gråta. Det finns ju både bin och humlor, getingarna är väl helt överflödiga. Jag har till och med kört i diket med bilen en gång pga en geting. Skulle schasa ut den ur bilen, tappade uppmärksamheten på vägen, och vips så satt jag fast i leran i dikeskanten. Tur att det inte var nån trafik på den vägen den gången... Och lite jobbigt var det att behöva skaffa hjälp att få loss bilen samt komma till jobbet i tid.

10. En dag bara för dig, vad skulle du göra då? - Det vore väl alltför väntat om jag skulle säga att jag gärna satt och virkade hela dagen... men det skulle jag nog kunna tänka mig, bara inte en hel dag. Först skulle jag gärna gå en lång promenad upp på toppen av ett lagom högt berg för att se på utsikten, och bli skönt trött och kunna njuta av att få sitta ner efteråt!

11. Har du nån oanad talang? - Jag är ingen sportmänniska egentligen, men faktiskt är jag ganska bra på att simma!3 kommentarer:

Mia stickar sa...

JAg anade inte alla dina svar heller! Trots ,ång vänskap hade jag inte en aning om att du är en fena på att simma!

Emilia sa...

Rolig läsning - och spännande att se vad det blir av stora virkduken!

nattugglan sa...

spännade läsning..!!!Du får visa sen duken .