fredag 4 maj 2012

Tack!
Tack till

Carinas virkning

 och
Nattugglans garnpåsar

 ...som båda skickat mig den här awarden!

 Den senaste tiden har varit extremt hektisk, det har gått i ett dygnet runt. Jag har både jobbat mycket - har en intensiv period i mitt arbetsschema - samtidigt som det varit flera åtaganden och aktiviteter med kören som jag sjunger i. Sjungning och konsert och valborgsfirande. Till råga på allt så är mina halvhärdiga garageövervintrade bonsaier i sin värsta (mest arbetskrävande) period genom att de nu står inomhus, växer som sjutton och kräver vattning helst både morgon och kväll... Några gånger har jag kommit hem vid elvatiden på kvällen, sovit till fem och stigit upp och vattnat växter i en timme innan jag farit till jobbet. Då går det till så att jag går runt med vattenkannan i ena handen och kaffekoppen i den andra och koncentrerar  mig allt jag kan för att inte hälla från fel hand...
 
De där växterna ska senare komma ut och ska då klara sig lite bättre genom att det är fuktigare luft ute och dessutom händer det ju att man får hjälp uppifrån med vattningen, jag menar att det regnar någon gång ibland.
Och den här arbetsintensiva perioden är inte riktigt slut ännu, jag ska nu även jobba hela helgen med början ikväll.

Pga det dygnet-runt-pågående livet har jag knappt varit inne på datorn alls den senaste tiden. Tack till alla som kommenterat till min gröna väska!

Den här awarden i alla fall, det är ju meningen att den ska skickas vidare, och det finns verkligen många som skulle förtjäna att få uppmärksamhet. Men jag väljer inte ut fem stycken den här gången - precis som både nattugglan och Carina påpekar så vill många kalla sin blogg för awardfri - i stället får ni söka upp inspirationsbloggarna i blogglistan i högerspalten, och där välja som ni själva vill... Svenskt eller utländskt, stickat eller virkat eller bara intressant i största allmänhet!

Så blev det den här gången.

Inspiration till en virkning är inte alltid en annan virkning, utan kan ju vara en blomma i trädgården! Eller ett broderi, eller en stickning - eller för att inte tala om vävmönster! Det handlar ju mest om geometri och färger ändå...

Våren kommer - kanske? - snart. Så här ser det ut här idag: snön ligger kvar i naturen, men närmast huset tittar det i alla fall upp blommor, som jag inte ens vet vad de heter, kanske någon annan vet. Sen har jag hört att mer snö är på väg, hå hå ja ja.

Ha en trevlig helg alla!
.
8 kommentarer:

Annika GW sa...

Oj! Så mycket snö du fortfarande har! och att det ska komma mer också, det var väl inte så bra.Klok ide att du hänvisar till din blogglista för inspiration. Är inte så förtjust i awards! / Annika

Mia stickar sa...

Oj vad göra du har nu, hoppas du får det lugnare efter helgen! Du får se fram emot juntamiddagen med massor med god mat och trevligt sällskap!

Saras pyssel sa...

Häftigt med bonsai:er, men jag hade aldrig fattat att det var så mycket jobb med dem! Jobba inte ihjäl dig!

Mia stickar sa...

Du har nåt att hämta hos mig!

nattugglan sa...

men jisses sååå mycket snö du har kvar ännu... blomman du inte vet är skilla...Men vi får hoppas at ALLT snö far bort sen på en gång.Ja de e svårt med det där att sända vidare..o vem ska man ge det åt.. man vill ju att alla ska få sin uppmärksamhet...ha de gott..o jobba inte ihjäl dej nu.Jag visste inte heller att det va så jädrans mycke jobb med "bonsaierna"...

skapa och inreda sa...

Men oj så mycket snö ni har kvar, men snart kommer både våren och sommaren till er också.
Jag kan rekommendera dig att ta bort ordverifieringen på din blogg, det kommer att underlätta för dem som vill kommentera dina inlägg. Det är mycket enkelt, gör bara som fixa din blogg beskriver. Hör av dig om du behöver hjälp.
Kram Annika

Pysselfarmor sa...

Jag tycker det låter spännande med bonsaiodling, men har ju inte begripit hur mycket jobb det måste vara med vattning och skötsel av dem. De måste ju "ansas" och skötas så att de blir snygga....skulle vara kul att se dina någon gång.
Hoppas du kan ställa ut dem snart så att du får hjälp med vattningen i varje fall :-))

Margita sa...

Garnet till koftan är ett engelskt syntetgarn mycket mjukt och skönt att sticka med. Det går att tvätta i maskin och hon har gjort 3 st till sig själv och dotter och dotterdotter de har tvättats och håller formen och noppar ej. Jag importerar det själv.