fredag 17 augusti 2012

Spegelblankt


Min virkade hund såg så ensam ut att jag tyckte den behövde sällskap. Det ska vara flera hundar, när det så småningom blir något av detta.
Alltså blev det som det brukar bli med mina virkningar: jag får en enkel idé som börjar med några kryss på ett rutat papper... Sen ska iden slipas på, och förfinas och förbättras, och av någon anledning så växer mitt mönsterpapper samtidigt, tills det inte ryms på ett A4 längre, utan jag behöver flera hoptejpade delar, och jag kan inte ha med det var som helst utan behöver ett halvt bord framför mig när jag ska virka...Igår var jag ute och körde bil i det vackra vädret. Nu när semestern är slut även för dem som har lagt den sent, nu har vi fått riktig sommarvärme några dagar.
 Det var varmt och vindstilla och jag blev alldeles sentimental av ljuset och skönheten, det spegelblanka vattnet, det gröna gräset och den blå himlen.Jag körde en omväg bara för att resan skulle räcka längre och kom bort mig ett tag på en väg där jag aldrig varit förut. Sedan hamnade jag plötsligt vid en badstrand som jag kände igen. Det var faktiskt där jag lärde mig simma - för så där en fyrtio år sedan... Har aldrig varit där sen dess. Jag vågade inte ta upp kameran, för det låg fullt med avklädda människor på stranden, och jag tänkte att de skulle bli oroliga om jag började fota. (Jag tycker att jag fick ihop några blanka vattenbilder ändå!)
Ännu mer nostalgisk blev jag av att stå där och känna igen mig. Så tänkte jag: "då ska jag fara och titta där vi hade stugan också", för det var i närheten.
Där vår gamla stuga låg en gång finns nu ett stort, växande villaområde. De nyaste husen såg väldans dyra ut, tänk vilken kontrast till vår hundraåriga stuga, där vi hade så underbara somrar när jag var barn.


 Spegelblankt!


Sen på kvällen gick vi en promenad, jag och Jägarn, alldeles här i omgivningarna. Vi fick då se något som åtminstone jag inte sett här förut. Syns det på bilden vad det är?

 Till sist en bild på vår "egen" sjö, från en annan vinkel än den vanliga. Jag har gått upp på berget och tittar ner - och vårt hus ligger där nere på andra sidan!

Nu laddar jag för att jobba ikväll och i helgen. Vi får se om värmen håller i sig några dagar till?
En trevlig helg till alla!10 kommentarer:

marremorr sa...

Det låter härligt att kreativiteten flödar!!=0)

Nettan sa...

Oh vilka vackra bilder... ♥ Verkligen spegelblanka vatten.
Men du, är det björnspår ni har inpå knuten???

Mia stickar sa...

Björnspår är inte kul! JAg får för mig att björnanrna bara slickar sig om munnen när de ser mig, gillar varken spår eller björiakttagelser! Dina hundar verkar mera spännande!

Annika GW sa...

Så vackert det är där du bor. Ett speciellt lugn vilar över dina fina bilder! / Annika

Anelma handarbetar sa...

Vilken vacker rundtur du fick. Vatten är härligt.

Kram Birgit

Lillys stick o syhörna. sa...

Var tvungen att titta lite närmare påminner om min hemby som också ligger vid en sjö. Snygga bilder iallafall.
Påhittig är du också, önskade man hade mera fantasi.
Ha de gott.
Lilian

Pysselfarmor sa...

Visst är det förunderligt att komma tillbaks till "gamla platser" och så är det inte som det var då....litet besviken blir man fastän man logiskt förstår att det inte kan vara som då....

hujaaaa är HAN där! plockar hjortron?

undrar om dina vackra hundar är jaktvilliga? ;-))

Black Iris sa...

Är det Björnspår jag ser.. ??
Så jättevackert där är runt dig. Bilderna är så fina..

Kram Maidi

disa sa...

Dina virkningar blir så fina! Björnspår?!!

nattugglan sa...

Va fint du har det runtomkring dej!!! Björnspår..ojoj..Nu regnar det här..