torsdag 27 december 2012

Gedda och fådda 2012Jag hoppas alla haft en skön jul, här har det varit ganska fullt upp, men vi har haft det bra i alla fall.

(Ni känner väl igen mina uttryck gedda och fådda - om inte - se här vad jag skrev för ett år sen!)

Jag tänkte att till slut måste jag väl ta nån bild av sonen i den bruna tröjan - det är svårt att få något tillfälle, men idag blev det av ändå. Den blev ganska bra, nu gör jag inte om den nåt mer i alla fall. Den svarta halskanten gjorde jag om, den såg för feminin ut, som ett halsband, för att den stack ut så skarpt mot det bruna. Nu är den också brun, som resten av tröjan.
Sen om någon minns det så hade jag ju börjat på en långrandig halsduk, den lyckades jag också göra klart till jul.
Här en inomhus-närbild på randningen. Jag kan tala om som ett tips, om någon vill prova att virka så här på längden, att virkningen vill rulla sig ganska ordentligt, särskilt från början medan den är lång och smal. Det går att åtgärda detta genom att blocka ut den färdiga halsduken! Jag blötte den och nålade fast bara ändarna. Sedan sträckte jag halsduken runt en kudde så att den skulle bli rak i ytterkanterna och utan veck medan den torkade.
Garnet heter Regia silk, det är 55% merinoull, 25% polyamid och 20% silke. Mjukt och skönt!Till en syster virkade jag en sjal.
På bilden ovan tycker jag färgerna ser bra ut, det gör de väl inte på den nedre bilden... Kanske för att jag tagit denna med blixt och den andra utan. Jag virkade färdigt sjalen väldigt sent en kväll innan jul och slog in den direkt för att skicka med posten nästa morgon - ingen tid att kolla hur bilderna blev då.
Mittendelen är virkad med stolpar och kanten har jag virkat på andra hållet i resårvirkning med fasta maskor i bakre maskbågen.Jag kastade den på soffan för att fota den. På den här bilden ser den verkligen "dammig" ut i färgen, men bortse från det... Garnet är en jätteboll (350 g) av garnet Verdi som jag köpte nån gång i höstas och haft liggande. (48% akryl, 20% ull, 17% polyamid, 15% mohair) Jag har kvar mer än halva tror jag av jättenystanet så det blir väl en sjal till. Jag blev så nöjd med sjalen att jag skulle kunna göra en till mig själv också, och försöka skriva ner ett mönster!Och titta, det blev något att kalla fådda också! (Jag struntar väl i att visa sparken som jag fick fastän jag uppskattar den också väldigt mycket.) Här är ju något virkrelaterat: tre nystan av ett lockigt garn som jag fick av en av sönerna. Har aldrig provat virka i sådant, men nu får jag alltså chansen. Och vad gör man av detta då?

För övrigt blir det nog inget mer inlägg på det här året så jag passar på att önska alla ett


Gott nytt år!
10 kommentarer:

Emilia sa...

Mycket fina grejer! God fortsättning på julen!

Annika GW sa...

Det var många fina saker du har hunnit med att göra. Kallt ser det ut att vara hos dig men samtidigt en härlig vinter med mycket snö! God fortsättning och Gott Nytt År önskar jag dig med! / Annika

Lillys stick o syhörna. sa...

Fina saker du fått och gett. En spark är nog bättre än en cykel på vintern. Jag vet.
Varför inte en mudd till ett par virkade vantar av garnet du fick.
Funderar själv på att virka ett par.

Anna sa...

Beautiful !
Happy New Year !
Hug
Anna

Mia stickar sa...

Fina saker du gjort, har ju sett en del av dem halvfärdiga! Ja vad virkar man av det garnet? Skulle nog också tipsa om vantar! Ska fundera och tänka om jag kan komma på nån annan bra ide! Ha ett riktigt gott nytt år du också!

Pysselfarmor sa...

;-)
orden vet jag preciiiiiiiiis vad de betyder - utan översättning, men det har väl sin förklaring

tröjan, halsduken och grabben är jättefina alla tre...så galant han poserar!

och den virkade sjalen - Wow!! sååå snygg - speciellt kanten är väldigt flott!

Snitsig du är med virknålen!

Black Iris sa...

Men så mycket du hunnit få färdigt.. Sjalen tycker jag är lika fin på båda bilderna. Jag kommer att bli glad om du lyckas skriva ner ett mönster så småningom.
Förresten, vilken härlig vinter ni har däruppe..

Kram Maidi

Anonym sa...

Önskar dig ett Gott slut o ett riktigt Gott Nytt År!

Kram från TINA

Hedvig sa...

Gott nytt handarbetsår till dig! :)

marremorr sa...

Så läckra dina alster blev!=0)) Kanske du kan göra sköna pannband av krullgarnet?