tisdag 17 september 2013

Sol sol solhatt Ursäkta mitt förvirrade beteende! Igår la jag visst ut ett inlägg helt utan vare sig text eller bild.  Jag måste ha sluntit på tangenterna och varit disträ när jag rensade och städade bland alla sidelement i högerspalten.

Så kan det gå när inte haspen är på, brukade min "grannarsmora" alltid säga. (Hon finns tyvärr inte längre kvar.) Annars är det väl bara ett förstadium till Alzheimer, har haft prov på det just idag. Håhå jaja.


Nåja. Jag hade alltså en "extra semester" i förra veckan och var ute på resa med våran syjunta! Vi var i Kroatien (Zadar). Vissa delar av juntan hade handarbete med sig, andra var mer fokuserade på sol. Jag tänkte "Ska man virka på någonting i värmen får det nog vara i bomullsgarn", så jag tog en påse blandade bomullsgarnsrester och virkade mig en ny solhatt.
På planet hade jag dock en annan virkning, för jag ville ha en med en tjock virknål, som skulle verka mindre spetsig och farlig som terroristvapen - ifall någon skulle säga något om det. Ingen sa något! Så jag kom en bra bit på väg på stjärnsjalen. Fotad blev hatten förstås inte förrän hemma i den svenska gröna, lagom soliga omgivningen, men om jag blandar bilderna så här varannan - då kan ni väl tänka er hur bra den passar där det är varmt och soligt på riktigt?!  Solhatten är bara virkad runt runt, och jag tog hjälp av ett hålmönster för att hålla reda på att få lagom många ökningar och att de skulle komma jämnt fördelade på varvet.Själva stan besökte vi också en dag. Där finns en "havsorgel", lyssna om ni vill på ett Youtubeklipp här. Det var faktiskt mäktigt att sitta där och vara mitt i "musiken"!Sedan lyckades jag bli färdig med hatten ungefär dagen innan hemresan, och då använde jag den faktiskt, men pga vädret så fick den fungera som regnhatt i stället för solhatt... 
Vattenfallen är från nationalparken Krka, det var sagolikt vackert! Fast det var där det regnade (inte hela tiden som ni ser), och dessutom blev vi, av en kombination av dumma orsaker, utan lunch den där dagen... Överlevde det också.Ha det gott!
(Och ursäkta att jag ser så arg ut men det är ju för att jag inte tycker om att bli fotograferad...)

9 kommentarer:

Tatiana sa...

Vilken fin solhatt!

ljubinka sa...

Beautiful hat,nice for summer!!

Mia stickar sa...

Nästan så jag längtar tillbaka när jag ser dina bilder! Solhatten blev ju jättefin, kan ju intyga eftersom vi delade rum och jag såg hela hattens tillkomst! Trevligt hade vi både i solen och under våra handarbetsstunder!

marremorr sa...

Solhatten blev jättefin!! Snyggt att du virkade partier i beige också, ger extra effekt. Praktiskt att använda den i både sol och regn!=0))

Pysselfarmor sa...

Fin solhatt och då har du ju den klar till nästa sommar ;-)

Anna sa...

Very nice....
And lovely pictures !
Enjoy the end of the summer !
Hug
Anna

skapa och inreda sa...

Jag gillar både Kroatien och din fina solhatt. Tack för ett trevligt inlägg.
Annika

Emilia sa...

Härlig hatt!

Black Iris sa...

Haha, här har du en till som avskyr att bli fotograferad..
Din hatt blev alldeles perfekt..och din resa ser härlig ut..

Kram Maidi