lördag 18 januari 2014

Ett ljus i mörkret?Ni vet hur det är under vintern: mörkt. Hur ofta har jag inte klagat över det mörkret?! Man ser ju inte vad man gör! Jag står ibland under en arbetslampa med händerna och virkningen bara centimeter från själva lampan för att se vad jag gör. För att klara att sticka nålen på rätt ställe i en mörkblå eller bara vanlig virkning. Så mindes jag att någon nämnt för mig om virknålar med inbyggd belysning. Efter att ha irriterat mig på den mörka årstidens begränsningar så länge så bestämde jag mig till slut för att kolla upp det där med de lysande virknålarna. Jag hittade dem via Bautawitch på etsy, här. Jag köpte tre storlekar, 2,5 mm, 4 mm och 6,5 mm.

Jag önskar att jag kunde skriva en positiv "recension" av de lysande virknålarna och säga att alla mörkerproblem nu är lösta - men riktigt så bra var de inte. Visst lyser de i mörkret och visst är det möjligt att virka några maskor i dålig belysning om det kniper - men någon ersättning för riktig belysning är det ändå inte tal om. Åtminstone mina ögon blir lite bländade av den lysande virknålen. Den är väldigt ljusstark i förhållande till virkningen som man har under den. Den belyser ju också bara ungefär en enda maska i taget och då är det ändå inte helt lätt att hitta rätt punkt att sticka ner nålen.

Men OK. Ibland kan man säkert ha nytta av dem, om man måste sitta i bilen och virka de sista maskorna på en presentvirkning medan man åker till mottagaren... Ja eller så.


Jag kan erkänna att de är väldigt sköna att hålla i och bekväma att virka med - helt okej alltså om man bortser från själva ljusfunktionen!
Vad har jag virkat på slutet då? Kunde inte avsluta min mossvirknings-samling utan att testa en mörkare färgskala. Sånt här kan man göra när man har många restgarner, det behövs så lite av varje, bara en liten tuss av varje färg.


Så det blev några ytterligare muddar och armband.
Nu känner jag mig mätt på det här, åtminstone för tillfället. Jag har hunnit börja på några nya projekt, mer om det en annan gång!
8 kommentarer:

Mia stickar sa...

Jag har också lite problem att se men med min nya arbetslampa går det mesta som en dans! Placerad vid soffan där jag oftast sitter. Hann aldrig titta närmare på ditt nästa projekt, var less och arg över att inte hitta rätt ställe på garnet!

Anna sa...

"Lumineuse" invention pour de très jolies créations !
Bises et bon weekend !
Anna

Anelma handarbetar sa...

Tur att virknålarna var bra att virka med, när dom inte lös upp tillräckligt.
Visst är det skönt när man kommer på något att göra av alla sina restgarner. Fina alster.

Kram Birgit

ljubinka sa...

Beautiful bracelets,great color combination!!
Happy weekend!

Fiff sa...

Vilken cool virknål!

Lillys stick o syhörna. sa...

Är nog kanske bäst med en bra lampa för ögonens skull.
Vilket fint armband du gjort.
Ha en bra vecka.
Lilian

marremorr sa...

Oj, en sådan virknål har jag aldrig sett!! Du gör verkligen fina projekt av din mossvirkning.=0)

Siw sa...

Hej!
Jag har haft samma problem som du i några år och mer eller mindre lagt av handarbete, men: fick en pannlampa med ställbar ledbelysning av min man och den är helt underbar! Inom en månad så hade jag fållat upp allt gammalt, stickat och virkat en massa nytt! Rekommenderas varmt! Hälsning Siw