tisdag 4 november 2014

En lagom varm tröja - snart!


 Jag virkar på en tröja. Hade några nystan av två olika garner, båda röda. Ingen av dem skulle räcka till en tröja var för sig, men båda tillsammans skulle räcka räknade jag ut. Jag tänkte ut idén att virka ett varv av varje till ett randigt mönster.
Den ena sorten heter Fuga Tweed, den är mörkröd och lite prickig. Jag gillade utseendet, det var väl därför jag köpte garnet på impuls nån gång utan att ha nån idé om vad det skulle bli. Det är nämligen egentligen mer akryl och mindre ull i det garnet än jag brukar gilla.
Det andra garnet däremot är ull och alpacka, utan konstfiberinblandning: Nepal. Det är ljusare rött än Fugagarnet och även lite tjockare. De båda garnerna tillsammans blir lagom tjockt och lagom varmt!

 Övre delen av tröjan med flätmönster har jag virkat runt. Här är det blandade tekniker: De båda smalare bårderna är smygmaskvirkade och den bredare i mitten är gjord med stolpar och halvstolpar.

Själva kroppen (ursäkta vad heter det på en tröja?) är virkad vertikalt. Den är gjord i fasta maskor i bakre maskbågen, och med aviga varv när jag virkat från avigan, därav att den ser ut som den gör. Vartannat varv med Fuga, vartannat med Nepal.
Jag har nu kommit lite längre än vad som syns på bilden, kroppen är färdig runt om och det fattas bara ett par ärmar! Förhoppningen är att jag ska kunna ha tröjan den här vintern!
Annars är det mest spännande i min virkvärld just nu att jag har tre provvirkare som håller på och testar mönstret till mina vita sockar (Sommarsockarna). Spännande var ordet, sa Bull...


12 kommentarer:

Anonym sa...

Virkligen fint, och smart!

Anna sa...

Magnifiques couleur et torsades !!!
Bonne journée !
Anna

Emilia sa...

Så fint!

Annette sa...

Hjälp så vackert!

Ljubinka sa...

Very beautiful!!!
Have a great week.:*

Black Iris sa...

Du är så jätteduktig och allt du gör blir så superproffsigt..

Kram Maidi

marremorr sa...

Du är otrolig! Först tittade jag bara snabbt på bilden och tänkte vad i allsin dar, ska hon börja sticka?? Nä, så var ju inte fallet;0) Superdupersnygg blir din virkade tröja!! Förstår inte hur du bär dig åt för att trolla fram så fina saker med din virknål! Ser framemot att få se den färdiga versionen!!=0)

Äppelblom sa...

Så fint och färgen var härlig.
Må så gott!

Anonym sa...

mooie blog! ik zag u blog via andere blogger...leuk om hier te lezen. Groetjes❤

petozi Design sa...

Very nice crochet vest, Mathilda!!
♥ Petra ♥

Äppelblom sa...

Hej och tack för kommentaren!
Hoppas du har det bra och inte alltför mycket snö.
Må så gott och kram!

Sidsel Sangild sa...

Utroligt smuk!
På dansk kalder vi "kroppen" på en trøje for "bullen" (men det går vist ikke på svensk ;-)