onsdag 11 mars 2015

gårdagens reklamblad Vad sägs om en handvirkad klänning? 
...eller en "glesstickad" tröja?

Jag fick ett reklamblad från ellos igår. Där finns dessa två plagg på ett av de första uppslagen. Och när man tittar hastigt så ser den "handvirkade" klänningen faktiskt virkad ut, men det är den inte! Den "glesstickade" tröjan är däremot virkad.

Om man tittar på plaggen på ellos.se så står samma felaktiga information, så det är inte bara så att den som satt ihop just det här bladet har blandat ihop texterna. Den virkade är stickad och den stickade är virkad!Titta på klänningen här
(det är när man trycker på bilden så den förstoras som stickmaskorna syns tydligt)


eller tröjan här.


Vet dom inte skillnaden, eller försöker dom förvirra oss med flit?

Den genomsnittliga ellos-kunden bryr sig antagligen inte ett dugg om vad som är virkat eller stickat. Men mig retar det ofantligt. Det skulle väl inte göra det om det inte var för att det är ett återkommande tema. Jag ser det gång på gång och överallt. Och OK då om det är i en postorderkatalog, förlåtligt menar jag, men i tex en handarbetstidning skulle man väl kunna begära att skribenterna kan skilja på virkat o stickat? Jag brukar hitta såna fel där också.


Ni vet väl för resten att det inte finns några virkmaskiner, så det som man köper virkat, det är alltid handvirkat. Man måste alltid fundera på hur mycket virkaren som gjort plagget har fått av den summa man betalar...


Inte visste jag när jag startade den här bloggen att det var så här det skulle bli: att jag skulle bli en virkaktivist. Det var absolut inte min mening! Det är bara allt som händer runt omkring som tvingar mig!

...


Obs! Nu, sedan den 19e mars, är texten faktiskt ändrad! Den virkade klänningen har blivit stickad och den stickade har blivit virkad!

 

5 kommentarer:

Anna-Erika sa...

Håller med dig,helt och fullt.
Jag noterade främst priserna och att skulle jag virka detta får jag inte ihop garnet för det priset.

Nettan sa...

Åh, jag står helt och fullt på din sida! Det är faktiskt irriterande...

Elisabet sa...

Har du påtalat detta för Ellos? Det är oförskämt både mot kunderna och mot tillverkarna att Ellos har så dåliga kunskaper om sina produkter.

Mmatilda sa...

Elisabet! Ja, jag har gjort det! Får se vad jag får för svar.

Äppelblom sa...

Så fina saker du visar och visst är det massor med jobb nedlagt.
Må så gott och kram!
Inga