söndag 8 mars 2015

Tidiga penséer


Under hösten medan jag virkade sockar och nu under våren som mellanspel mellan vantvirkningarna så har jag haft ett större projekt på gång. Nu har jag bestämt att den är färdig!Jag har gjort ett varv då och då på den här sjalen. Den är virkad i mossvirkning, denna underbara enkla virkteknik! Garn: minst tolv olika, det här är ett restgarnsprojekt, jag har antecknat dem på ravelry. Grundmönstret är ju enkelt: en luftmaska, en fastmaska om luftmaskbågen från förra varvet. Spetsen har jag åstadkommit genom att i mittersta luftmaskbågen virka två fastmaskor med två luftmaskor mellan. Och i ytterkanterna har jag ökat med en fm + en lm för varje varv.
 Blommorna är en kombination av mossvirkning och flerfärgsvirkning, den färgen som inte används virkas in. Från början syns den men man döljer den när man gör nästa varv.Blommorna var tänkta som stjärnor när jag påbörjade dem, men sedan ändrade jag mönstret medan jag höll på, så nu kallar jag dem för penséer.
Här blommar dock inga penseer eller andra blommor ännu! Idag har vi tittat på Vasaloppet, och medan vasaloppsåkarna kämpade i de blöta spåren i Dalaskogarna så åkte jag, Jägarn och äldste sonen ett varv runt berget bakom vårt hus. Vi startade efter vasaloppsåkarna hade startat men var ändå hemma igen innan de hade kommit i mål, hur är det möjligt? Här är det inte lika blött som i Dalarna, men någon kyla har minsann inte vi heller! Fem grader varmt. Men det gick otroligt bra att åka, det var nästan helt okrossbar skare och vi gled fint över nya hyggen och gamla skogskiften.Efter lunch sprack det upp och blev nästan klart en stund, då kunde vi fota sjalen.


10 kommentarer:

marremorr sa...

Ååh!Så vacker! Underbara färger och fina penséer. De som växer i naturen får vi nog vänta på ännu ett tag...

Christel Wijk sa...

Jättefin sjal

Mamma Mia sa...

Jätte fint med penseer i solig snö!

Sidsel Sangild sa...

Åh som altid et smukt håndarbejde fra din hånd! Du er altid en kæmpe inspiration.

Anna sa...

So much work for a gorgeous result ! Your shawl is absolutely beautiful !!!!!!!!!!!!
Have a cosy week !
Anna

Lillys stick o syhörna. sa...

Jättefin sjal.

Äppelblom sa...

En så´n vacker sjal! Härliga färger och mönster.
Förstår att du har en del snö kvar ännu, men den som väntar på något gott vet du ...
Må så gott och kram

Ljubinka sa...

Amazing, fantastic, so beautiful shawl!!
Greetings.:*

Annette sa...

Helt underbar!

Rosangela sa...

Lindo, lindo, lindo.
Parabéns.