torsdag 2 april 2015

Hervors härvor


Att kunna göra garn av det vanligaste ogräset, visst vore det en önske-idé! Av rallarros alltså, som jag skrev igår - det dementeras härmed! Det var ju bara ett aprilskämt - det måste jag tala om för dem som inte länkat sig fram till Hervors kurssida. Av ett annat ogräs, nässlor, kan man däremot spinna nån slags fiber - det har man gjort förr, min mamma kallar det nättelduk.
Hervor - det var ju helt enkelt gårdagens namnsdag (tillsammans med Harald). Heter man Hervor kan man väl lämpligen starta en garnbutik under namnet Hervors härvor ?...

Garnet på bilden är mitt banangarn. Jag har köpt det från Textera, och där finns verkligan alla möjliga och omöjliga garnsorter! Det är väldigt tunt, jag får nysta och nysta... 

Man kan ju be en äkta make eller liknande att hålla upp armarna för det här ändamålet, men ofta är ju denne inte i närheten. Om han jobbar dagtid och virkerskan mera kvällar och helger tex. Då är man ju inte alltid hemma på samma tider. Då använder jag mig av två stolar på det här sättet. Jag minns att jag nyligen såg någon speciell variant av nyst-teknik, minns inte om det var att hålla härvan runt fötterna eller runt knäna. Jag har provat, men i båda fallen fastnar man ju liksom och kan inte gå därifrån hux flux!! Man måste nysta färdigt innan man kan stiga upp. Den här varianten med stolarna kan jag lämna en stund och komma tilbaka till. Passar mig perfekt, särskilt med det här garnet som är 900 meter på härvan.

Vad det ska bli av mitt banangarn vet jag inte ännu...

Eftersom det är skärtorsdag och jag förmodligen inte gör några fler inlägg de närmaste dagarna så passar jag på att önska alla en glad påsk!


5 kommentarer:

Lillys stick o syhörna. sa...

Har en gammal garnvinda sedan min mormors tid. Är lite ranglig men kan inte slänga den. Köpte en modernare sak på loppis för fem spänn. Men den tycker jag inte funkar så bra. Går ju bra på ditt sätt också.
Glad påsk och ha en trevlig helg.
Lilian

Eva sa...

Använder en hundra år gammal garnvinda men två stolar går alldeles utmärkt det med. Glad Påsk

Äppelblom sa...

Vill bara önska dig en Glad Påsk!

Tatiana sa...

Jag använder gammal trä garn vinda som jag fick från min mans mamma. Jag tycker om den den fungerar jättebra! Förut gjorde samma sak använde två stolar.
Glad Påsk!

marremorr sa...

Hi hi! Din humor är helt underbar! Önskar dig en fin påsk också! Kram!