lördag 19 september 2015

Nu i rosa och aprikos!Nu har det blivit älgjakt, jag menar höst här i trakten. Det är liksom samma sak. Men själv är jag ju inte nån jägare, i stället har jag haft en intensiv bonsai-tid på slutet genom att Svenska Bonsaisällskapets årsmöte har hållits i Umeå och jag har varit delaktig i arrangemanget med utställningen och de tillhörande aktiviteterna. Allt om det har jag skrivit om på bonsaibloggen.


På virkfronten har det blivit ännu en blommig sjal! Färdig faktiskt redan innan bonsaihelgen. En ganska snabbvirkad smal sjal.
Den här gången är den virkad i ett bambugarn - helt olikt ullgarnet jag använde förra gången. Garnet heter Delfi: det är 70% bambu och 30% bomull. Glansigt och mjukt och med ett silkeliknande fall. Jag tyckte jättemycket om det!
Den som har svårt att stå ut med garn som lätt delar sig kan möjligtvis låta bli det här garnet, för stundvis är det lite som att virka med en bunt sytrådar som bara ligger intill varandra, inte hopspunna till ett garn...Jag har använt samma virknål som sist, 3,5 mm, fastän garnet är lite tunnare. Bambugarnet drar inte ihop sig som ullgarnet, så kanske därför behövde jag inte göra lika många varv för att få samma längd.
Jag gjorde däremot varven längre på mitten så sjalen blev bredare.Ränderna är fyra varv av varje färg. 
Mönstret är här.Garnet har jag beställt från Textera.6 kommentarer:

Anna sa...

Superbe !!!
Have a lovely weekend !
Anna

Marta sa...

Beautiful. I like the color of your yarn very much!

Rosangela sa...

Muito lindos.
Parabéns.

Textil och sånt sa...

Fin även i den här färgställningen, men vilken vacker höstbild, den är bäst!
Ha det gott,
Birgitta

Ullemor sa...

Vilken fin sjal!

Emilia sa...

Så vacker sjal!