torsdag 9 juni 2016

Humulus


Humulus är det vetenskapliga namnet på humle, Humulus lupulus mer exakt. Humle har ett slingrande växtsätt, därför tyckte jag att mina torgvantyar kunde få låna namnet.Det var visst så länge sedan som i februari som jag berättade om att jag höll på med dessa halvvantar. Ja tiden går! Sedan dess har jag haft mönstret på provvirkning hos några smygmaskvirkare.
Den högra och den vänstra ser olika ut när de ligger så här, men när de sitter på handen matchar de både i passform och storlek.Riktigt färdigt är det ändå inte ännu, mönstret, det är en långsam process. Testvirkning, korrekturläsning, omskrivning, små små förändringar och förbättringar. Misstag ska rättas till, otydligheter ska förtydligas. Det handlar ju om att beskriva en ny teknik.Det vita paret är virkat i Drops Alpaca. Själva slingermönstret är gjort på samma sätt som i mina smygmaskvirkade sockar, men resten av vanten är virkad i ett nytt mönster: ena varvet virkas smygmaskorna i bakre maskbågen, nästa varv virkas avigt i främre maskbågen. Varför har jag inte provat denna kombination tidigare? Vet inte, men jag gillar det! Kommer absolut att använda det mera i framtiden.Det rosa paret är virkat i ett akrylgarn, ovanligt för att vara mig, men jag ville testa skillnaden:
Garnet heter Krabat Lyx från Falkgarn. Garnet är lite tunnare än Alpaca så dessa är något mindre i storlek än det vita paret.

Snart, snart, ska mönstret vara färdigkollat.


2 kommentarer:

Anna sa...

Très jolis !!!!
Il faudra les garder jusqu'à l'automne !
Bonne journée !
Anna

Black Iris sa...

Jösses, vilket tålamod du har med dina mönster men superfint blir det :)

Kram Maidi