fredag 19 november 2010

Ett ynka litet axelband

Tack alla för fina kommentarer till min sjal! Jag har nu varit ute "i verkligheten" med den och fått fler komplimanger. Det känns verkligen inte som det är min egen förtjänst utan det gamla mönstret som bara var så himla smart uttänkt.
Den består faktiskt mest av hål, så den blir inte så tjock utan jag kan rulla ihop den runt halsen tills det inte hänger ner nästan nånting alls där bak, och ändå har jag långa tåtar fram att knyta ihop eller lägga ett dubbelt varv runt halsen.
Jag tänkte göra en "veckans uppdatering" - och när jag tittade efter så verkade det som att jag inte har virkat nånting alls de senaste dagarna. Jag har nog ägnat många kvällar åt det där sjalmönstret. Frågan var hur man kan få sjalen bredare utan att den blir längre. En utmaning som jag inte kunde låta bli att anta! Och jag har verkligen tänkt göra en till sjal - någon gång - så jag har funderat, ritat och provvirkat och nu finns några olika varianter liggande i form av små papperslappar. Men nu packar jag ner dom i en påse och lägger undan tills jag råkar på det perfekta garnet...

Ett axelband till min svarta väska har jag i alla fall åstadkommit. Nu fattas bara fodret. Och någon form av knapp.

Jag använde samma mönster som till det blå skärpet som jag gjorde i somras.

Nu måste jag skynda mig in i duschen innan jag ska fara och jobba!
Trevlig helg till allihopa!

6 kommentarer:

4U2! sa...

Detsamma.

Gunilla sa...

snyggt axelband , roligt med lite annat mönster än bara fm eller stolpar.
Ha en bra dag på jobbet.... själv är jag tredagars ledig , men vädret är skit regnar och blåser , så en perfekt dag för lite handarbete /Kram

Mia stickar sa...

Har också en tredagarsledighet och det känns skönt, har ägnat dagen bla åt att spinna lite. Din väska kommer att bli jättesnygg och tack för senast!

Frualbertsson sa...

Hej Mmatilda,
Axelbandet ser snyggt ut, och roligt. Jag har fått ge ut mönstret till tre personer nu, så du ska veta att ditt mönster ger glädje över halva Sverige nu :-)
Jag virkar lite nu och då på den, men det går sakta. Jag fick en beställning som kom emellan, nämligen vantar till min man. Vi har fått snö idag så det var väl på tiden att han fick vantar hihi
Ha det så gott,
kram
Susanne

Mia stickar sa...

Spinellaviruset är ett virus som härjat på jobbet, det var där jag fick det och vi har ju träffats en del på slutet så känner du att det börjar klia i fingrarna kan du ha drabbats och då spelar det ingen roll att man tror att man bara kan lära sig enkla saker (konstiga saker du inbillar dig!)...... Tror att påsen med sjalmönstret och provlapparna kommer fram igen när du spunnit det perfekta garnet! :)

R´s sa...

Din vackra sjal har inspirerat mig till att också börja virka en, det blir det så kallade spindelmönstret : )