torsdag 25 november 2010

Gamla grejerMin svärmor virkar gärna dukar, hon har tex gjort denna. Hon virkar inte bara gärna utan helt enkelt hon virkar stora mängder av sådana här dukar i två eller flera färger, har gjort det år efter år. När jag såg dessa dukar från början och förstod principen hur de var gjorda så använde jag det till att göra mig en väska:Eller påse eller vad ni vill kalla det. Jag tog alla olika garn jag hade, i alla olika färger. Alla olika mönster på samma grej. Det var 1990 - årtalet är jag absolut säker på pga att jag var gravid då jag gjorde väskan och mådde illa. Sedan när den var klar dröjde det flera år innan jag ens kunde se den med alla sina grälla färger utan att börja må illa! Men sedan, när det gått några år, blev den använd, mest till att ha handarbetet i som jag tog med till syjuntan.Kanske tio år senare (något oklarare här!) gjorde jag nästa väska. Denna gång hade jag bestämt att hålla mig till en bestämd färgskala och ett mönster. Det blev gula lodjur på blå botten. Det var mycket lodjur här just kring de där åren.
Den här är också mycket använd!

Och så nu har jag påbörjat något som har litegrann med svärmor att göra igen. Hon fick något slags ryck i somras och ville förnya sig och virka något annat än sina vanliga dukar (antar jag). Bland annat hade hon hittat ett mönster på en virkad kofta i en veckotidning. Men hur det nu var så tyckte hon mönstret var för komplicerat och gav det till mig och undrade om jag kanske skulle klara av det? (Alltså när man får en sån utmaning av sin svärmor, vad gör man?)

Så när jag efter en tid kom på att jag kunde virka efter mönstret men med mina egna små förändringar så blev det till slut av.

Exempel på små förändringar: ett tjockt garn i stället för ett smalt. (Fick ta fram miniräknaren och sitta under en hel ishockeymatch och provvirka och räkna, och räkna om, innan jag fick det rätt. Dom skrek ju så vansinnigt när domaren gjorde fel så jag blev distraherad!!!)Den är inte mer än påbörjad, men pga det där tjocka garnet så tror jag att den inte ska ta så lång tid att få ihop...
Tror jag alltså.
Ha det bra alla människor!

8 kommentarer:

Tatiana sa...

Vilka fina väskor! Den första är himla vacker!

Sylke Feldhusen sa...

Fine vesker du har laget!

R´s sa...

Utmaningar kan man ju inte motstå : ) Och kommer dom från svärmor då är det bara att tuta och köra.Jag är urkass på att räkna om med miniräknare mm... ska bli kul att se vad det blir av din utmaning.

Mia stickar sa...

Det där kommer du att klara galant!

Gunilla sa...

Vilka fina väskor , särskilt den första den är ju urläcker Ha en bra dag /Kram

Fröken Linda sa...

Men OJ vad fina väskor du gjort. Och vad smart att "återvinna" gamla dukar. Själv har jag en väska av en stickad pippitröja.
Den första väskan var otrolig fin. Du kan känna dig stolt när du är ute och handlar med en sådan unik väska. Gucci...släng dig i väggen, hihi. Ha en riktig trevlig advent :-)

Mmatilda sa...

Linda! Jag har inte egentligen återvunnit duken, själva garnet, utan använt tekniken när jag insåg (i alla fall på ett ungefär) hur hon hade gjort. Alltså använt samma teknik till att göra väskan... Jag kanske var otydlig där.
Duken finns ju kvar som du ser och ett antal till liknande i linneskåpet...

Margita sa...

Tack för ditt beröm på min blogg du behöver inte vara avundsjuk jag kan inte göra det du gör