måndag 9 maj 2011

Från sjukbädden


Jag har fått en award av GuNilla!
Vad kan man säga annat än tack!

Nu är det så att jag varit ganska spak de senaste dagarna, och är det fortfarande. Har feber och ont i kroppen och vet inte hur jag ska vända mig för att det ska kännas minst dåligt. Mest dåligt har jag mått över det fina solskenet, för jag har inte vågat sitta ute pga blåsten.Då hela kroppen redan gör ont känns det som jag inte tål minsta vindpust.

Och Jägarn verkar ha fått samma sjuka, så ingen av oss kan ta hand om den andre! Vi ligger båda och tävlar om att vara sjukast och ber varandra om att hämta något att dricka och andra livsnödvändiga uppdrag. Och båda måste varje gång stiga upp själv för att göra det!

Konstigt nog ingen halsont eller hosta, bara värk och feber. Svägerskan säger att det kan vara sorkfeber, det får man då hoppas att det inte är. Att vi  skulle ha fått det i påskhelgen då vi plockade sten på gräsmattan just efter snösmältningen....


Jag skulle då berätta åtta saker om mig själv. Men någon favoritlista kan jag nog inte få till - det känns svårt när man är så girig och vill ha allt av allting, jag menar en favoriträtt eller en favoritfärg finns inte. Men håll till godo med detta:

1. Jag är uppvuxen i en Stockholmsförort: vår familj kom till Västerhaninge ungefär samtidigt som pendeltåget. Vi bodde i ett nybyggt hus i ett stort område med tusen likadana hus (så uppfattade jag området som barn), och det var så modernt allting: Det  var mycket plast i det huset, bland annat innertaken: de var av en plastkvalitet ungefär lika kraftig som en konsumkasse, möjligtvis något segare, och när det var lågtryck hängde de ner i rummen som slaka segel...

2. När jag var sju år fick jag operera mitt vänstra öga pga skelning. Operationen vet jag inte om den gjorde till eller från, för synfel och glasögon har jag fått ha hela livet. (Men jag ser ju bra med mitt högra öga - om man räknar bort lite åldersförsvagningar som numera gör att jag vill ha bra belysning vad jag än ska göra.) Syndoktorn talade också om för mig (när jag var sju år) att jag pga mitt synhandikapp inte skulle kunna bli kartritare! Så detta har jag grubblat på sedan dess: hur det skulle vara att vara kartritare?

3. Kartor är för övrigt en av mina stora fascinationer. Jag vill ha en karta på varje plats jag besöker, kortvarigt eller länge. Skaffar alltid karta om jag hamnar på ett nytt ställe, och sparar dem ifall jag skulle återkomma.

4. Jag är vidare fascinerad av hemliga språk och svårtydda tecken. Allt från runor och hieroglyfer till oknäckbara koder.

5. Att jag sysslar med bonsai har jag ju redan avslöjat men jag kan dessutom lägga till att jag är en äkta arbofil i största allmänhet, alltså trädälskare.

6. En författare som jag är imponerad av är PO Enquist. Jag började med att läsa hans självbiografi "Ett annat liv" och blev då så fascinerad att jag läste alla andra av hans böcker som jag kunde få tag på.

7. Jag ser alla slags deckare jag orkar på tv. Älskar de svenska och brittiska - men har mer svårt för amerikansk sk action. Har en dvdsamling med Morden i Midsomer. Man kan se samma avsnitt gång efter gång, man minns ändå inte vem som var mördaren! Igår kväll såg vi Poirot, den var inte dålig den heller. Det är något med den brittiska "underdrifternas humor" som tilltalar mig.


8. Det finns dock faktiskt en amerikansk företeelse som jag älskar: nämligen Homer Simpson.Nu var det frågan om att skicka denna award vidare, men då tror jag att jag gör som flera andra gjort och säger att alla som nån gång kommer in här och läser får känna sig hedrade och ta emot awarden, för det är ju ni som är inspirationen!


Och nu orkar jag inte mer för tillfället.

9 kommentarer:

4U2! sa...

Usch då, det var ju inte kul. Håller tummarna för dig. F.ö bra lista. säger väldigt mkt om dig. Detta med engelska serier, filmer håller jag helt med dig om!
Krya på dig nu!

Gunilla sa...

nej va tråkigt att bli liggande sjuk nu och så båda samtidigt Krya på er nu (Kul at veta lite om dej )/Kram

Mia stickar sa...

Ja du får försöka pyssla om dig själv efter bästa förmåga! Hoppas det inte är sorkpesten! Själv är jag på bättringsvägen! Krya på dig!

disa sa...

Krya på er!! Hoppas verkligen inte det är sorkfeber. Roligt att läsa de saker du berättar om dig. =)

mary-ann sa...

men usch då...krya på er!

R´s sa...

Krya på er och håller tummarna att det INTE är sorkfeber ni har... har provat den och det var hemskt. Din sjal blev helt ljuvlig diskreta färger skulle inte göra den rättvisa. Den är så fin.

Frualbertsson sa...

Krya på dig så fort det bara går. Att ligga där och inte kunna virka verkar ju vara otroligt trist, stackare.
Det var himla kul att läsa lite om dig, själv får jag alltid hjärnsnurp när jag ska försöka komma på saker om mig själv :-)
Kram
Susanne

Maria sa...

Krya på er både du och gubben.
Kan inte vara särskilt kul att
ni e sjuka samtidigt.
Här kommer lite kryapåerkramar.
Kramkram//Maria

nattugglan sa...

Det va kul att få läsa om dej..Kanske du har blivit frisk nu..det är ju "så länge sen du skrev" att du va sjuk.Det är fint där du bor..backe opp o backe ner.