lördag 23 juli 2011

Blandade känslor


Just nu känns det hemskt att "klaga" på det fina vädret och glädja sig åt sina handarbeten. Det har hänt en stor förskräcklig händelse i Oslo och nu på morgonen får man höra att det var en ensam galning som utförde dådet. Det är helt overkligt och man vill inte tänka på hur det ska kännas för alla anhöriga och vänner som är oroliga eller sörjer.


Här i norr har vi i alla fall hittills haft en torr varm sommar. Våra tjeckiska fiskegäster har varit ute i värmen varje dag och kanske är just värmen inte det optimala fiskevädret, men vad gör man. Och så fick en av dem stå modell för min solhatt! Hon är inte superfiskeintresserad utan har berättat att hon kan sitta i båten och läsa medan karlarna fiskar. Men hon talar bättre engelska än sina tre manliga fiskekamrater så hon agerar ständig tolk.
Och det var visst ändå hon som drog upp den största fisken på hela veckan.
Mönstret på hatten blev som det blev, jag hade inte ritat ut det i förväg eller planerat det på något särskilt sätt - och om det rosa är blommor eller körsbär eller nåt annat (små figurer med ögon ser jag ju tex att de blev, de översta rosa klumparna) - det får väl var och en tänka ut själv. När jag hade gjort så här många varv och det ljusbruna garnet var slut, då var i alla fall hatten lagom stor. Den är inte så insvängd "i midjan" som det ser ut på bilden nedan utan mera rak som det ser ut på första bilden. Kanten rullar sig gärna, men går ändå att böja ut, upp eller ner, allt efter stundens ingivelse. Det här var en ganska hård virkning, åtminstone med mina mått mätt, jag som annars helst vill virka löst och bekvämt.


Men nu måste jag sätta mig framför teven och höra om allt det hemska. Man blir helt uppslukad när det händer såna här saker, annat vardagligt blir liksom oviktigt.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med om att man blir alldeles matt när det sker sådana hemska saker, de vanliga vardagsbestyren blir helt oviktiga. Men jag vill ändå säga att jag gillar din hatt:)
hälsningar virkpia

disa sa...

Superfin solhatt!! =)

Emilia sa...

Verkligen jättefin solhatt men förstår att du har svårt att känna glädje för det just nu!

Anelma handarbetar sa...

Hatten är kanonfin!
Klart att tankarna fladdrar hos oss alla, efter det som hänt i Oslo. Detta kanske lär oss att vara med rädda om varandra.

Ha de gott Trots allt. Kram Birgit

Annika GW sa...

Vilket arbete du måste ha lagt ner på den fina hatten?Jag har aldrig virkat mönster. Hur gör du med alla trådar?Virkar man in dom? Verkar lite klurigt men jag får lust att prova. /Annika

Åsapåsa sa...

Oj vad fin hatten blev! Verkligen jättefin!

Ja man tappar farten efter den chockartade händelsen i Norge. Det är så ofattbart och surrealistiskt att man kan tro att det är uppdiktat, en amerikansk actionfilm - men det är skrämmande verklighet!

Vi måste glädjas åt det vi har - NU!

nattugglan sa...

jättefin hatt.. Ja det är hemskt med det som hänt i Oslo,, man fattar inte riktigt vad som ha skett.man tänker ju på föräldrarna som ha mist sina barn..med sorg i hjärtat,,,

Anonym sa...

Fantastiskt fin hatt ! Superduktigt att inprovisera fram en sån skapelse !!!

Det finns inte ord för det hemkaste hemska som hänt i vårt kära grannland!Våra tankar går till dem ! <3
Mvh Ingrid G

Anonym sa...

Så sant så sant, vi har inget att klaga på, det som hänt i Norge är helt obegripligt! Hatten blev iallafall jätteläcker!
Miastickar

Mmatilda sa...

Annika GW! - Ja visst virkar jag in trådändarna allteftersom! Dvs när jag avslutat ett varv med en viss färg virkar jag in slutänden i några cm, på samma sätt som den följer med inuti varvet mellan de färgade partierna - eller hur man ska uttrycka det. Kolla gärna här: http://www.tapestrycrochet.com/
eller med tecknade tydliga bilder:
http://iweb.tntech.edu/cventura/rightstitches.html
Det är faktiskt inte särskilt många garnändar alls på den här virkade hatten - däremot naturligtvis många färgbyten...

Fiff sa...

Jag tror det är extra viktigt att faktiskt ta till sig de där vardagliga sakerna nu, särskilt de som bringar en glädje. Och att komma ihåg att uppskatta dem framöver också. Din hatt blev fin! Kramar!

Änglastina sa...

Vilken underbar sommarhatt, jättefin.
Ja, att en människa kan skapa sån tragedi är svårt att fatta. Det enda vi kan göra är att visa dom drabbade att vi känner med dom.

Eva sa...

Så ska en sommarhatt se ut, helt underbar.

Fröken Linda sa...

WOW!!! Det var en fin sommerhatt. Så flink du er på og virke mönster, det kan ikke jeg. Håper jeg våger meg på det noen gang.

Angånde katastrofen i mitt kjäre modersland. Jeg har da aldrig gråtit så mye i hele mitt liv. Alle barnen...nej, uff, jeg har mått så dårlig, jeg värken orker eller kan ta in mer.

Ps! På tal om något roligare. Växthuset ser alldeles underbart ut. Typiskt mig :-)

Unknown sa...

Hatten är jättefin! Jag har bestämt att det är klöverblommor som du har virkat, mycket fint! hihi
Kram
Susanne