söndag 4 december 2011

Bävergnag och ishalka


Den här dagen skulle ingen behöva ge sig ut och köra på vägen, men imorse var det ändå just det jag gjorde. Inte för att jobba, utan för att hämta sonen/Datanörden som var hos kompisar i en by ett par mil bort. Varför jag säger detta om bilkörningen är för att vägen var helt livsfarlig efter nattens regnande på den frusna vägbanan. Det var underkylt regn i sin allra värsta form. Det gick varken att gasa eller bromsa, jag trodde först det var något fel på bilen. Stannade till och med och klev ur, och fick känna hur skon gled på isen. Då förstod jag läget. Det syntes liksom inte, grusvägen såg inte blank ut! Fick köra i tretti tills jag kommit ut på asfalten som av någon anledning var lite bättre.

Men jag tog mig dit jag skulle och vi kom lyckligt och väl tillbaka hem i alla fall.


Igår var jag nere vid sjön och studerade bävrarnas härjningar. Dom har skapat roliga blyertspennor till stubbar och fällt massor av björk. Håller väl på och samlar mat för vintern?

Sedan har jag kämpat och försökt få ihop mina vant- och möss-mönster.

Det var för ett tag sen som jag fick en förfrågan från en vän om en mera specifik beskrivning av hur jag gör mina vantar. "Enkelt" tänkte jag för jag tycker ju att jag totar ihop dem ganska lättvindigt - även fast jag repar upp och gör om.
Sedan har jag också lovat ge en beskrivning av mössan.

Men oj. Det kändes ett tag som jag tagit mig vatten över huvudet.
Jag bara experimenterar som vanligt jag, och med lite fifflande fram och tillbaka så får jag till nånting ibland. Men att ge en exakt beskrivning som nån annan ska kunna läsa och förstå det är nåt helt annat!
Den som är intresserad får göra sitt bästa med mina beskrivningar och det går alltid bra att höra av sig med frågor om det är något jag kan försöka förtydliga/ändra/lägga till eller ta bort!

För att få till vantmönstret gjorde jag ett par och fotade under tiden, men om jag har tänkt göra nån mer mössa vet jag inte i dagsläget - så därför ritade jag ett diagram på mössan i stället.Ska iväg och sjunga nu ikväll - hoppas vägen är bättre än imorse.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Underkylt regn är inte attleka med! Hoppas jag slipper det särskilt nu när jag kör med mannens bil på dubbfria allrounddäck, de är inga höjdare!
Miastickar

Anelma handarbetar sa...

Vad dessa bävrar kan.
Hoppas att din åktur gick bra.

Kram Birgit

Gunilla sa...

Det är ju denna halka jag är så rädd för just i år . än så länge har vi haft mest plus bara någon enstaka frostnatt..... skönt att man bor i södra sverige ...jag har beställt en varm vinter Ta det lugnt i halkan /Kram

disa sa...

Oj, vilken tur att det gick bra!!
Superfina vantar! =)

4U2 sa...

Det gäller att vara försiktig nu för det kan vara halt där man minst anar det!
Tänk, har aldrig sett en bäver IRL!