tisdag 6 december 2011

Mera halka


Vi fick snö på natten till måndag. Precis så mycket (=lite) att den där grafiska effekten uppstod som jag fantiserade om tidigare!

Jag kan tala om att halkan som jag skrev om i söndags var så allvarlig att jag inte höll på att ta mig hem efter sjungningen på söndagkvällen! Det finns en lång backe mitt på sträckan och där kom jag mig inte upp! Bilen gick saktare och saktare och när jag försökte gasa ville den ställa sig på tvären. (Jodå, med vinterdäck.) Fick backa och ta om, körde på vänstra sidan där det fanns lite grus just på kanten, nästan i diket, för att få fäste, och tog mig upp och kom hem. Jag tyckte det var så allvarligt att jag ringde till Skanska och frågade om ingen tänkt komma och sanda vägen? Det har jag aldrig gjort tidigare! De menade att man hinner inte alla vägar på en gång.
Sedan vet jag inte om de verkligen var ute och sandade, för då kom ju snön på natten.
Men igår, måndag, körde en bil av vägen i vägkorsningen 800 m från oss. Om det var någon sand mellan blankisen och snön så låg det väl löst och gjorde ingen nytta.
Idag ska jag ut och jobba - jag får väl fara i god tid så jag kan köra sakta. Jag ska göra en sån där kväll - tidig morgon så jag har tänkt sova i övernattningsrummet i stället för att köra hem ikväll.


Jag har gjort några uppdateringar på mina smygmask-inlägg. Jag har ju i flera inlägg tidigare tjatat så mycket om detta med olika virknålar hit och dit så jag kanske kände mig trött på just det ämnet (?) - och glömde att nämna att man inte riktigt kan använda samma tjocklek på virknålen som man är van.
5 kommentarer:

Gunilla sa...

så fin vinterbild..... ta det lugnt i halkan....vi har också halt men ingen snö vi fick snön i regn och sen frös det på :(/kram

Anonym sa...

Hade problem med halkan igår! Skulle hem från jobbet med jägarens bil utan dubbar, ingen höjdare!
Miastickar

Äppelblom sa...

Så mycket fint du har virkat.
Här har vi också bäver för tillfället. Han har fällt ganska grova träd, så på vissa ställen är det inte så fint.
Ha det gott!

Black Iris sa...

Är så glad att du delar med dig av dina smygmaskor och är så otroligt glad att få se en bild med vit snö runt röda stugor.. Såå fint. Halkan som uppstår är ju inte så rolig men det är fint att se på..

Kram Maidi

Åsapåsa sa...

Virka däcköverdrag, vettja!