söndag 2 mars 2014

Senaste sockarnaDe senaste sockarna har jag virkat av ett finskt garn, Sju bröder, och ett garn som heter "Austermann Step 6 Irish rainbow". Därför kallar jag dessa för Finsk-iriska regnbågssockar!
Det irländska är egentligen inte irländskt utan ett tyskt garn, ett riktigt lyxgarn, med aloe vera och jojoba-olja!Är de för färggranna för att vara herrsockar?De är virkade nerifrån och upp, och på tvären. Först tån, sedan foten och benet, och sist hälen - utan att klippa av garnet på något ställe!
(Att det handlar om smygmaskvirkning, det nämner jag inte ens, men så är det naturligtvis...)Jag fick dem faktiskt nästan helt symmetriska, gissa hur! Jo så blev det genom att jag tog garnet från insidan och utsidan av samma nystan. Det där med symmetrin var helt oplanerat, anledningen till att jag använde nystanets båda ändar samtidigt var att jag som vanligt virkade sockarna parallellt, ett varv på den ena, ett på den andra osv.14 kommentarer:

Anna sa...

Elles sont parfaites ces chaussettes !
Bonne semaine ! Avec les peids bien au chaud !
Anna

Annika GW sa...

Fina! Och inte alls för färgranna till en man. Kul med virkade sockor. Inte lika vanligt som stickade. Har du en beskrivning på dessa? / Annika

marremorr sa...

Wow!! Helt underbara!!=0)) Män behöver också färg, det är helt rätt tycker jag! Superläckert med virkade sockar och färgskiftningarna kommer fram så fint i ditt mönster.

Elli sa...

Le calze sono bellissimi!!
Buona domenica
Bye, bye Elli

petozi Design sa...

Great socks,I love the different stitch Patterns.
♥Petra♥

Pysselfarmor sa...

Å de blir härliga på fötterna. Gladsockor!
Är garnet sju bröder finskt - det hade jag ingen aning om. Jag tror att Rusta säljer det, om jag kommer ihåg rätt.

Mia stickar sa...

Garnet sju bröder säljs även i Ånäset! Fina sockar och karlar behöver lite färg! HAr börjat på ett par sockar nerifrån och upp fast i stickat, följer Cecilias KAL!

Anelma handarbetar sa...

Läckra strumpor!

Mmatilda sa...

Tack för alla positiva kommentarer!
Sju bröder verkar väldigt finskt för det heter 7 veljestä och kommer från Novita. Och jag också har sett det på Rusta nån gång tror jag, Pysselfarmor!
Dessa nystan är dock köpta i Ånäset, var annars - Miastickar! Både det svarta och det färgade alltså.
Angående mönster till sockarna så finns det tyvärr inte riktigt. Jag lärde mig att virka sockar på tvären från det här mönstret:
http://minstrelcat.livejournal.com/951.html
Men på ovanstående sockar har jag gjort en variation genom att göra tån och hälen i rundvirkning - smygmaskor i främre maskbågen.

Lillys stick o syhörna. sa...

Jättefina sockor. Sjubrödersgarnet
är min favorit till sockor. Brukar
köpa garnet när jag far över till Finland. Är lite billigare där har jag sett.
Ha de gott.
Lilian

Black Iris sa...

Nej, jag tycker inte alls att de är för färggranna. Kanonfina är dom och vad bra dom passar..

Kram Maidi

Emilia sa...

Läckra!

Fiff sa...

Snygga!

Tatiana sa...

Fina sockor!